Hlavní obsah

Olympiakos si vyšlápl na Rudé ďábly. Dortmund zvládl přestřelku v Petrohradu

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Olympiakosu Pireus prokázali výtečnou formu a v úvodním osmifinálovém utkání Ligy mistrů si vyšlápli na favorizovaný Manchester United. Úřadujícího anglického šampióna zdolali před vlastním publikem díky gólům Domingueze a Campbella 2:0. Na čerstvý bundesligový nezdar s Hamburkem zapomněli hráči Dortmundu. Borussia v úterý nakročila do čtvrtfinále milionářské soutěže poté, co vyhrála v Petrohradu 4:2. Odvety se hrají 19. března.

Foto: Yorgos Karahalis, Reuters

Záložník Olympiakosu Pireus Alejandro Dominguez (uprostřed) slaví se spoluhráčem Joelem Campbellem (vlevo) a Leandrem Salinem gól v síti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Borussia pořádně zaskočila Zenit hned v úvodu. Skóre otevřel ve 4. minutě Mchitarjan a o sedmdesát sekund později rozesmutnil příznivce Petrohradu ranou k levé tyči i Reus.

Ruský tým nesložil zbraně a dvakrát snížil po trefách Šatova a Hulka, jenž proměnil pokutový kop. Jenže vestfálský celek pokaždé bleskurychle kontroval zásluhou Lewandowského. Finalista loňského ročníku Champions League je po úspěšně zvládnuté přestřelce na nejlepší cestě do čtvrtfinále.

Olympiakos zaskočil Rudé ďábly

Rudí ďáblové si chtěli na hřišti Olympiakosu vytvořit slibnou pozici do odvety, jenže zápas se jim nevydařil. Domácí poslal do vedení v 38. minutě šikovnou tečí Dominguez a v 55. minutě přidal druhý gól přesnou střelou k pravé tyči Campbell.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Kontaktní a důležitou trefu mohl osm minut před koncem zaznamenat Robin van Persie, jenž si v pokutovém území zpracoval míč po přihrávce Smallinga, jenže trestuhodně zacílil  nad břevno.

Olympiakos, jenž si připsal dvacátou výhru v soutěžním střetnutí v řadě, má na dosah první čtvrtfinálovou účast po patnácti letech. Naopak svěřencům trenéra Davida Moyese vážně hrozí, že v prvním kole vyřazovací části skončí podruhé za sebou.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů, úvodní zápasy:
Petrohrad - Dortmund 2:4
Branky: 58. Šatov, 69. Hulk z pen. - 61. a 71. Lewandowski, 4. Mchitarjan, 5. Reus.
Olympiakos - Manchester United 2:0
Branky: 38. Dominguez, 55. Campbell.

Reklama

Související témata: