Hlavní obsah

Ostuda! UEFA lže, zní po skandálním losu Ligy mistrů z Realu Madrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skandální průběh losování osmifinále Ligy mistrů vyvolal velké pozdvižení napříč fotbalovým světem. Hodně negativní pocity pak zanechal zejména v Realu Madrid, který při opakování losu vyfasoval nejspíš o dost těžšího protivníka.

Foto: Handout, Reuters

Bývalý útočník Arsenalu Andrej Aršavin při losu osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Pondělní losovací akt, jehož se zúčastnil i bývalý ruský útočník Arsenalu Andrej Aršavin, se zvrtl v nevídanou frašku poté, co vyšlo najevo, že již vylosovaný pár Villarreal a Manchester United se podle pravidel nemůže v osmifinále utkat, protože už na sebe narazil ve skupině.

Ještě než došlo k nesrovnalostem, už ale měl svého soupeře přisouzený Real, který se podle původního losu měl utkat s Benfikou Lisabon.

Jenže los byl následně anulován a při jeho opakování o dvě hodiny později už španělský klub vyfasoval Paris St. Germain s bývalou dlouholetou ikonou Bílého baletu Sergiem Ramosem a letitým postrachem z Barcelony Lionelem Messim.

„Je to velmi překvapující, politováníhodné a těžko pochopitelné, když vezmeme v potaz, kolik milionů fanoušků los sleduje," kroutil hlavou nad děním v Nyonu jeden z ředitelů Realu Emilio Butragueňo.

UEFA vysvětlila chybu selháním počítačového systému. „V důsledku technického problému se softwarem externího poskytovatele služeb došlo při losu k závažné chybě," uvedla v prohlášení.

Oficiální vysvětlení se však nesetkalo v Realu s velkým pochopením.

„Je to lež, že šlo o chybu softwaru. Byla to lidská chyba, která přišla až s druhou dvojicí. Náš los (Real - Benfika) proběhl zcela legálně. Celé je to ostuda," cituje stanice ESPN svůj zdroj z Realu Madrid.

„Je nám jasné, do jak obtížné situace jsme se dostali, protože si uvědomujeme kvality hráčů PSG. Doufáme, že fanouškům nabídneme dva kvalitní zápasy. Pro fotbal půjde o fantastickou záležitost," dodal Butragueňo.

Vztahy mezi UEFA a Realem už jsou delší čas napjaté. A to zejména kvůli (neúspěšné) snaze o založení Super Ligy, která by fungovala mimo struktury evropské fotbalové unie. Ta mimochodem zahájila kvůli Super Lize s Realem, Barcelonou a Juventusem disciplinární řízení.

„Možná je třeba připomenout UEFA, čím Real Madrid je. Jakou má historii a také to, že se vždy přizpůsobil všem inovacím evropských soutěží," hřímal minulý měsíc na výročním zasedání královského klubu jeho prezident Florentino Pérez.

Reklama