Hlavní obsah

Skandální los! Messi měl hrát proti Ronaldovi, kvůli chybě se tahalo z osudí znovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Panečku, to je skandál! Ctihodná UEFA v poledne vylosovala osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Kvůli procesní chybě se ovšem musel celý ceremoniál o tři hodiny později opakovat! Původní los tedy neplatí, přitom Messiho Paris St. Germain se měl původně postavit proti Ronaldovu Manchesteru United. Novým, snad už platným šlágrem je duel Paris St. Germain s Realem Madrid. Hrát se začne v půlce února.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Radost Kyliana Mbappého (uprostřed) a Lionela Messiho z gólu proti Monaku

Článek

Dokonalý šok. Pondělní los osmifinálových dvojic Ligy mistrů se bude pro chybu opakovat v 15:00. Kluby se na tom po protestu Atlétika Madrid dohodly.

UEFA se v poledne dopustila neobvyklé chyby, když aktéři ceremoniálu špatně nalosovali soupeře pro FC Villarreal (Manchester United), přičemž oba týmy už hrály proti sobě ve skupině. K Villarrealu přiřadili Manchester City, ale vzápětí už borci United chyběli u možnosti losu pro Atlétiko Madrid...

„V důsledku technického problému se softwarem externího poskytovatele služeb došlo při losu k závažné chybě," uvedla UEFA řečí úřední v prohlášení.

Polední los se tedy anuloval, odpoledne se tahalo znovu... Obhájce trofeje Chelsea čeká Lille, což je jediná dvojice, která z osudí vyšla stejně jako na první pokus. Paris St. Germain ve šlágru osmifinále narazí na Real Madrid. Právě Bílý balet doplatil na opakovaný los nejvíc, Benfiku bral po prvním pokusu určitě raději než Messiho PSG...

Atlético Madrid vyzve Manchester United, další anglický tým Liverpool se utká s Interem Milán. Zbývající dvojice tvoří Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus Turín.

První zápasy se budou hrát 15., 16., 22. a 23. února, odvety jsou na programu 8., 9., 15. a 16. března. Finále Ligy mistrů se uskuteční 28. května v Petrohradu.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů
Salcburk - Bayern Mnichov
Sporting Lisabon - Manchester City
Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam
Chelsea - Lille
Atlético Madrid - Manchester United
Villarreal - Juventus Turín
Inter Milán - Liverpool
Paris St. Germain - Real Madrid
První zápasy 15., 16., 22. a 23. února, odvety 8., 9. 15. a 16. března

Fotbalisté Barcelony na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy narazí na Neapol. Olympiakos Pireus s brankářem Tomášem Vaclíkem čeká Bergamo.

Trápící se Barcelona v Champions League skončila až třetí za Bayernem Mnichov a Benfikou Lisabon a v Evropské lize se představí poprvé od sezony 2003/04, kdy se soutěž ještě jmenovala Pohár UEFA. Svěřenci trenéra Xaviho dvojzápas s Neapolí začnou doma.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy
FC Sevilla - Dinamo Záhřeb
Bergamo - Olympiakos Pireus (Vaclík)
Lipsko - San Sebastian
FC Barcelona - Neapol
Petrohrad - Betis Sevilla
Dortmund - Glasgow Rangers
Sheriff Tiraspol - Braga
FC Porto - Lazio Řím
První zápasy 17. února, odvety 24. února

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG