Hlavní obsah

Pecháček Kane gratuloval Leverkusenu. Bundesliga ho baví, nekonečné čekání na trofej ale pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Góly i v Německu sype jako mistr svého řemesla, jenže zároveň ze sebe nesetřásl nálepku pecháčka, který týmu štěstí nenosí. Bayern Mnichov i s útočníkem Harrym Kanem dmýchá v sezoně už jen jednu šanci na trofej, ve čtvrtfinále Ligy mistrů ho čeká domácí odveta s Arsenalem po úvodní remíze 2:2. „Máme hodně zkušených hráčů, kteří hráli velké zápasy. Není žádným tajemstvím, že tento klub chce Ligu mistrů vyhrát každý rok,“ prohlásil Kane na předzápasové tiskové konferenci.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Útočník Bayernu Mnichov Harry Kane v zápase proti Kolínu nad Rýnem.

Článek

Kane přicházel do mnichovského klubu v létě z Tottenhamu. Chtěl změnit prostředí a hlavně získat nějaký týmový pohár, který mu celou kariéru uniká. V nabitém kádru Bayernu měl mít daleko lepší vyhlídky než v londýnském celku. Jenže už na podzim přišel kolaps v domácím poháru proti třetiligovému Saarbrückenu a o víkendu Leverkusen definitivně svrhnul z bundesligového trůnu soka z Mnichova.

„Ligová sezona je pro nás zklamáním. Bayer Leverkusen si zaslouží kredit a gratulaci za to, čeho dosáhl,“ uznal sportovně Kane.

Bayern podle mnohých prožívá bídnou sezonu. „Záleží na tom, jak definujete pojem selhání. Získávat trofeje je jasný cíl, a pokud nic nevyhrajeme, budeme zklamaní. Pak se musíme poučit do další sezony a pokusit se to zvrátit. Ale stále můžeme udělat naši sezonu skvělou, pokud vyhrajeme Ligu mistrů,“ přemítal třicetiletý útočník.

I v barvách Bayernu ukazuje, jak skvělý střelec je. V 39 soutěžních zápasech dal 39 gólů. „Bundesliga je pro mě skvělou zkušeností. Baví mě hrát v Německu. Užívám si to,“ zmínil Kane. Jenže k triumfálnímu křepčení má zatím stejně jako v Tottenhamu daleko.

Jako mladý kluk se v Arsenalu zkoušel chytit, ale neuspěl. Své schopnosti rozvinul až v barvách hlavního rivala. „Proti Arsenalu to byly vždycky velké zápasy. Možná jsem měl vždy trochu v hlavě, že jsem se tam neprosadil. Vždy budu chtít dokázat, že se (v Arsenalu) mýlili. Ale především chci teď pomoct Bayernu k postupu do semifinále Ligy mistrů,“ burcoval Kane.

Osobní bilanci proti Arsenalu má vzácně vyrovnanou: sedm výher, šest remíz, sedm porážek, patnáct vstřelených gólů. Jeden zaznamenal minulý týden v prvním čtvrtfinále z penalty. Ve středu večer hraje Bayern i Kane o hodně.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid