Hlavní obsah

Pilař si vybavil gól, který dal Neuerovi. Co momenty ve vápnech proti Bohemians?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působil v Německu, v evropských pohárech nastřádal osmatřicet zápasů, ale proti Bayernu Mnichov si plzeňský záložník Václav Pilař ještě soutěžní utkání nezahrál. „Byl jsem na lavičce, ale v přátelském utkání jsem dal Neuerovi gól,“ vybavil si subtilní hráč před bitvou s bavorským kolosem ve fotbalové Lize mistrů, která Viktorii čeká v úterý v podvečer.

Chce to nadstandardní výkon. Bayern chce dávat góly a hraje pořád kolmo dopředu, ví Václav PilařVideo: Sport.cz

 
Článek

Plzeň se po konfrontacích v Barceloně a proti Interu Milán poměří s dalším evropským top klubem. „Bude to o nás. Každý musí podat nadstandardní výkon," našel Pilař jasný předpoklad úspěchu. „Chtěli bychom podat lepší výkon než doma s Interem," odkázal třiatřicetiletý záložník na poslední porážku 0:2 s milánským kolosem.

Předtím padli Západočeši 1:5 v Barceloně. „Je krásné hrát proti těm týmům. Na Barceloně jsme sice prohráli, ale hráč si ze zápasu odnese spoustu věcí. Všechny v klubu to posune," odmítl Pilař, že by měl snad ze střetů s fotbalovými velikány strach.

Nikoho neděsí ani devět let stará vzpomínka z mnichovské arény, kdy Plzeň dostala příděl 0:5. „Bude to úplně jiný zápas, týmy se úplně obměnily. Chceme myslet na úspěch," podotkl Pilař.

„Bayern je přímočarý, chce dávat hodně gólů. U něj byla vždy týmovost na prvním místě, i když má i skvělé individuality. Sané, Mané nebo Musiala. U něj je krásné, jak je v devatenácti letech vyspělý a platný pro mužstvo. Ale všichni jsou týmoví," vyzdvihl sílu soupeře zkušený borec.

Fotbalisté Plzně odjeli do Mnichova. Brankář Staněk nejspíš chytat nebudeVideo: Sport.cz

Plzeň o víkendu ztratila na Bohemians po remíze 1:1. Pilař se připletl ke dvěma momentům, které se diskutovaly. Nejprve se po souboji s ním přepadl Petr Hronek, ale penalta se nepískala. Stejně jako poté na druhé straně, kdy bývalý reprezentant upadl po zákroku Lukáše Hůlky. „V souboji s Hronkem jsem šel do hlavy. To, co se stalo potom, mi přišlo jako nic. Penalta na mě byla," mínil Pilař.

Reklama