Hlavní obsah

Plzeň čeká velmi neobvyklý soupeř. Co musejí Západočeši zlepšit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Plzně se v úterý od 19 hodin střetnou v rámci třetího předkola Ligy mistrů s Šeriffem Tiraspol. Čeká je velmi zajímavý a zároveň kontroverzní soupeř (více ve druhém videu), navíc jim první ligové kolo napovědělo, na čem budou muset zapracovat. Situaci jsme se tak věnovali ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Viktoria Plzeň před soubojem s Tiraspolem jen remizovala v Teplicích. Co zápas napověděl, řešíme v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Plzeň ve svém prvním vystoupení nové ligové sezony pouze remizovala v Teplicích 2:2, když v nastaveném čase ještě gólman Jindřich Staněk chytil penaltu.

Kritika se snášela především na stoperskou dvojici. „Hejda s Kašou úplně rychlostně nestíhali, ať už to byl Kodad, nebo Senegalec Gning, kteří je hodně provětrávali," registruje moderátor Aleš Svoboda ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Plzeň čeká velmi neobvyklý soupeř. Co jste možná nevěděli o Sheriffu Tiraspol?Video: Sport.cz

„V tom zápase to byl problém, velký problém. Plzeň nakonec měla i štěstí, že neprohrála," pokračuje Václav Němeček a pokračuje: „I když nutno přiznat, že ve druhé půli měla dost šancí na to to obrátit, nakonec i v poslední vteřině tam byla hlavička, která to mohla rozhodnout."

Ohledně středu obrany se stále spekuluje o možném příchodu Václava Jemelky z Olomouce, ten už však proti Tiraspolu Západočechy nestihne posílit. „Předpokládám, že o něj, nebo o někoho jiného na tuto pozici budou usilovat," připouští Němeček.

Přímák s Václavem Němečkem.Video: Sport.cz

Tomu se také nepozdává výkonnost předpokládaného hlavního hrotového útočníka Jana Klimenta.

„Musím říct, že jsem od něj čekal víc. To, že dal gól... byl tam dobře, zavíral to na zadní tyči, ale zrovna od něho bych čekal, že se do těch šancí bude dostávat častěji," odpovídá bývalý fotbalista Sparty či národního týmu a dodává: "Prozatím se mi Plzeň víc líbí s Chorým."

Reklama

Související témata: