Hlavní obsah

Plzeň? Jen dodavatel bodů! Německý tisk pálí do českého mistra a velebí Bayern

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako jednostranné galapředstavení popisují německá média vítězství Bayernu Mnichov ve třetím kole Ligy mistrů nad českým šampionem Viktorií Plzeň 5:0. A vyzdvihují také rekordní zápis bavorského velkoklubu.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Úspěšný střelec a jeho nahravač. Serge Gnabry (vlevo) slaví s Leonem Goretzkou při utkání proti Plzni.

Článek

„Rekordní spektákl Bayernu," hlásí titulek serveru Sport1.de, který zdůraznil, že německý velkoklub ve skupině Ligy mistrů neprohrál v rekordním 31. utkání po sobě. Ve skupině naposledy padl v roce 2017 s PSG. Dosud sdílel rekordní šňůru ve skupinové neporazitelnosti s Realem Madrid.

„Německý šampion dal velmi brzy najevo, kdo je ve svém domě pánem a hostům z České republiky nedal žádnou šanci," uvedl dále server.

„Bayern slavil OkTORberfest," pohrál si s titulkem k reportáži o jednostranné brankové nadílce deník Bild, který tak ve slovní hříčce přetvořil název slavného bavorského pivního festivalu na gólové hody, které se servírovaly v Allianz Areně.

„Po třetím gólu Sadia Maného ve 21. minutě to byl pro Bayern proti totálně zlomené Plzni už jen trénink," píše Bild.

Podle list Süddeutsche Zeitung (SZ) si Západočeši při úvodní třígólové smršti domácích počínali až neuvěřitelně bojácně.

„Ve všech třech případech se zachovali tak pasivně, až se zdálo, že si chtějí stále zachovávat hygienický distanc kvůli nově se objevujícím případům koronavirové nákazy v týmu Bayernu. Mané se bez jakéhokoliv odporu sám prodral přes obrannou linii tak, jak by se mu to jen těžko podařilo proti jiným týmům na planetě," podivuje se SZ.

„Bayern snadno porazil bezradného a bezbranného českého šampiona Viktorii Plzeň. Defenzivně i ofenzivně zahlcení hosté z Plzně potvrdili roli dodavatele bodů soupeřům ve skupině C, kde utrpěli třetí porážku," hodnotí utkání list Die Welt.

Německá média shodně uvádí, že Plzeň byla po Bayeru Leverkusen (jenž v pátek vyfasoval v Mnichově debakl 0:4) pro Bayern druhým soupeřem v řadě, proti kterému si doma dělal, co chtěl.

"Tohle utkání v soutěži, která má být nejtěžší na světě, bylo pro Bayern přinejlepším rozcvičkou před sobotním šlágrem týdne v Dortmundu," napsal list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Reklama