Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Kišiněva. Šerif má spoustu individualit, musíme je pokrýt, řekl Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krok číslo dva. Fotbalová Plzeň nabrala v pondělí dopoledne kurz Kišiněv, kde ji čeká zítra večer úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů proti moldavskému mistrovi Šerifu Tiraspol. Díky postupu přes HJK Helsinky v prvním kole si Viktoria zajistila minimálně účast v Konferenční lize, nicméně český mistr chce víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth a trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek v akci.

Článek

„Nejsme pod menším tlakem než před Helsinkami. Rádi bychom šli dál. Ale samozřejmě, Liga mistrů je pořád hodně daleko," prohlásil před odletem do Kišiněva obránce Milan Havel.

Západočechy čeká neznámé prostředí i tým. Šerif musí hrát navíc pohárové zápasy v Kišiněvě, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří. Z rozhodnutí UEFA nemohou konat pohárová utkání kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu, jejíž hranice jsou vzdálené jen několik desítek kilometrů.

„Budu věřit, že je tam bezpečno, jinak by se tam nemohl zápas konat. Tohle kluci na hřišti řešit nebudou. Co se týká stadionu, atmosféry, netuším, jaká situace tam je, jací fanoušci přijdou," uvedl asistent Pavel Horváth.

Generálka českému mistrovi příliš nevyšla, v sobotu nechal dva body v Teplicích v úvodním ligovém kole. Remízu (2:2) zachránil dvěma góly ve druhém poločase. „První půli jsme nehráli dobře. Ukázala nám, že nemůžeme podcenit věci, které by pro nás měly být v defenzivě automatické. Pokud je nebudeme plnit, budeme trestaní od jakéhokoli soupeře," varoval Horváth.

Tolik šancí nepomatuju, říká Havel

„Řekli jsme si spoustu informací k chybám při brankách Teplic. Ale také jsme viděli, kolik šancí jsme měli. Nepamatuju si, že bychom jich měli někdy tolik," doplnil Havel. Poměrně neznámý je také tým Šerifu. Z kádru, který loni na podzim porazil v Lize mistrů Real Madrid, prakticky nikdo nezbyl.

„Mužstvo se oproti Lize mistrů kompletně změnilo, ale mají hodně nových šikovných hráčů," podotkl Havel. „V průběhu půl roku přišla do Tiraspolu spousta hráčů, tým se tvoří za pochodu. Jsou individuálně hodně silní, musíme se na jejich individuality zaměřit a pokrýt je," pronesl Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Machálek a fotbalisté Teplic a Plzně během utkání 1. kola Fortuna ligy.

Šerif v nové sezoně není produktivní, v dosavadních pěti utkáních vstřelil pouhé tři góly. Naopak inkasoval pouze jednou. „Sice gólů zatím moc nedal, ale vepředu má šikovné hráče. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, jaké jsme dělali v Teplicích," pověděl Havel.

Po příletu do moldavské metropole se plzeňská výprava přesune na hotel, vpodvečer čeká viktoriány předzápasový trénink. Zápas na stadionu v Kišiněvě začne v úterý v 19 hodin českého času.

Reklama