Hlavní obsah

Plzeňský Fillo špicluje borce Trondheimu, od Vrby dostal domácí úkol

PLZEŇ

Nic nehodlá ponechat náhodě v boji o Ligu mistrů trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba. I proto ještě s předstihem před úterním odletem k úvodnímu utkání 3. předkola v Trondheimu zadal domácí úkol ofenzivnímu záložníkovi Západočechů Martinu Fillovi, který v Norsku do ledna hrál tři roky za Viking Stavanger.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z výhry

Článek

„V neděli jsem Martinovi napsal přibližnou sestavu Trondheimu, jak ji očekávám podle předešlých zápasů. Dostal za úkol, aby oprášil svoje kontakty na severu Evropy a ke každému z hráčů soupeře sehnal určitou charakteristiku,“ vyprávěl trenér českého šampióna před včerejším večerním tréninkem na domácím stadiónu.

„Chci mít další informace, byť jsem přesvědčený, že zpráv o soupeři máme dostatek. Ale s Martinovým přispěním budeme ještě lépe připraveni,“ doufal Vrba. „Martin nám v šatně zatím říkal jen obecné věci, že jde o hodně silový styl fotbalu. Uvidíme, s čím přijde nyní. Osobně jsem na tamní reprezentaci ani klubový výběr nenarazil, tak doufám, že první zkušenost bude pozitivní,“ culil se David Limberský, obránce Plzně, která ve 2. předkole vyřadila arménský Pjunik Jerevan.

Dnes v deset hodin nabere se spoluhráči směr Trondheim. Po pátečních teroristických útocích v Oslu byla výprava upozorněna, aby se připravila na přísnější bezpečnostní kontroly. „Je tragédie, co se v Norsku stalo,“ prohodil plzeňský trenér v reakci na desítky mrtvých po bombovém útoku v centru Osla a následné střelbě šílence do civilistů. „Samozřejmě jsme události vnímali. Snažíme se soustředit na sebe a doufáme, že nikoho z protihráčů se útok nedotkl. Ale pochopitelně jde o norskou národní tragédii a dá se tušit, že je to hodně zasáhlo,“ přemítal Limberský, že soupeř nebude v optimálním rozpoložení.

Zatímco kompletní víkendové kolo norské nejvyšší soutěže bylo odloženo, o přesunu zítřejší bitvy v Trondheimu se neuvažovalo. „Pokud víme, žádný takový požadavek vznesen nebyl,“ prohlásil Adolf Šádek, generální manažer Plzně. Její zápas začne ve středu ve 20.45, přímý přenos bude vysílat Sport 1.

Reklama

Související témata: