Hlavní obsah

Po vyloučení se chtěl zavřít v šatně. Ten řev ale nešlo vydržet, přiznal Procházka, že na hřiště aspoň pokukoval

Zavřel se v šatně a umínil si, že z ní po zbývajících sedmdesát minut pohárové odvety nevyleze. „Jenže to nešlo. Nebylo tam místo, kde bych neslyšel řev domácích diváků. Prostě jsem ven musel," vysvětloval vyloučený plzeňský stoper Václav Procházka, proč nakonec svou přísahu porušil a alespoň z tunelu Olympijského stadiónu se na odpor svých spoluhráčů kladený sarajevskému Željezničaru díval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský Václav Procházka musel v Sarajevu už po dvaceti minutách do šatny.

Článek

Viděl, že portugalský sudí Capela sahá po červené, proto se alespoň k pomeznímu rozhodčímu v ten moment upnul.

Ani pomezní mu nepomohl

„Myslel jsem, že mohl můj souboj s Adelovičem vidět lépe. Z jiného úhlu než hlavní," věřil obránce českého mistra, že by hlavní mohl svůj verdikt přehodnotit a ukázat mu jen žlutou.

„Šlo jen o lehký dotek a rukou k tomu. Žádný kontakt nohou, žádné stažení k zemi. Adelovič to udělal šikovně. Po kolmé přihrávce si pokryl míč, byl přede mnou a zkusil padnout," zapřísahal se Václav Procházka.

Ani to nepomohlo. Po dvaceti minutách úterní pohárové odvety, v níž šlo jeho Plzni o postup do dalšího kvalifikačního předkola Ligy mistrů, musel ze hřiště. Portugalec se obměkčit nenechal.

„Jen mně blesklo hlavou, že vyloučení přišlo strašně brzy a že na kluky čeká v deseti krušných sedmdesát minut. Proti dobře hrajícímu soupeři a ve skvělé atmosféře je však zvládli perfektně," děkoval Procházka spoluhráčům po závěrečném hvizdu a vítězství 2:1 znamenajícím postup do třetího předkola prestižní soutěže.

Do tunelu jsem musel, pozrazoval stoper

Když ho sudí ze hřiště vypakoval, chtěl se v šatně zavřít na sedm západů, aby neviděl a neslyšel, jak se sarajevská odveta vyvíjí. „Ale nešlo to, uvnitř nebylo místa, kde by nebyl řev diváků slyšet. Podle něho jsem měl pocit, že nás Željezničar strašně mačká, a proto jsem vylezl do tunelu a pokukoval, zda jsou domácí opravdu tak nebezpeční," přiznával, že v kabině nevydržel.

Před přestávkou mu zatrnulo. Sarajevo dvougólové manko skorigovalo a oživilo tak postupové naděje. „Strašná škoda. Přežili jsme standardní situaci, která následovala po mém vyloučení, v oslabení přidali druhou branku a všechno vypadalo dobře. Gól do šatny nám ale situaci zkomplikoval, takže jsem si ve druhé půli prožíval pořádné nervy."

Naštěstí pro Procházku i jeho Plzeň měla sarajevská odveta happy end. Český mistr vyhrál a postoupil do dalšího předkola, kde na něho už v úterý čeká estonský šampión. Další soupeř ze severu, proti nimž se Viktorii při předchozích kvalifikačních pokusech dařilo.

„Ale Estonce bych nepodceňoval. I proto Sarajevu jsme byli přece favority a jednoduché to s ním nebylo. Výhodou ovšem je, že začínáme na soupeřově hřišti, což je určitě plus," liboval si Procházka, i když o úterní duel v Pobaltí přijde, neboť po vyloučení v Bosně ho čeká distanc a trest.

Vyloučili byste Václava Procházku za faul na Adiloviče?
Ano
12,5 %
Ne
87,5 %
Celkem hlasovalo 8020 čtenářů.

Reklama

Související témata: