Hlavní obsah

Pokud Plzeň neprohraje v Miláně, bude to zázrak, tuší experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovská Viktoria Plzeň vládne české nejvyšší soutěži, v Lize mistrů však zatím klopýtá a venku už jsou Západočeši i z tuzemského poháru po senzační porážce v Hlučíně. Jak je možné, že tým Michala Bílka ve Fortuna lize domunuje? „Umí zvládat i zápasy, kdy se jí nedaří. Když potřebuje zabrat, zabere a hlavně má v brance Jindru Staňka,“ shrnuje příčiny úspěchů Viktorie v pořadu Přímák Jan Malý, šéf fotbalového oddělení Sport.cz.

Plzeň před zápasem Ligy mistrů na hřišti Interu Milán. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

V základní skupině Champions League je zatím Plzeň na nule. Má šanci to změnit na San Siru, kde se představí ve středu? „Myslím si, že ne," tuší expert Sport.cz. Bývalý kanonýr národního týmu Jan Koller je téhož názoru. „Ani v Plzni Inter Viktorku do ničeho nepustil, teď mu jde navíc o postup. Plzeň moc šancí nemá," tuší rodák ze Smetanovy Lhoty.

Do sestavy Interu se navíc vrátí obrovitý útočník Lukaku. O to těžší to Západočeši budou mít. „Bránit Lukaka. To je jako když jdete stěhovat skříň holýma rukama," posílá Viktorii vzkaz moderátor O2 TV Radek Šilhan, jemuž utkvěl v paměti výrok trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského. Jan Malý jen souhlasně přikyvuje. „Když je dobře mentálně nastavený, je to hodně složité ho uhlídat. Plzeň ale neodehraje v Miláně tak špatný zápas jako doma, kdyby ale neprohrála, byl by to zázrak."

Priskeho čeká ve Spartě klíčový úkol. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Koller navíc upozorňuje na to, že kdyby se Plzeň soustředila jen na Lukaka, tvrdě by za to pykala. „Jsou tam další skvělí hráči. Jediná šance je, že Jindra Staněk zamkne bránu," myslí si bývalý útočník Sparty či Dortmundu. Jedním dechem dodává, že zápasy s giganty si západočeský klub užívá, a i když si připisuje jednu porážku za druhou, sbírá zkušenosti. „Vzpomínám si, jak jsme s Anderlechtem dostali pět gólů na Manchesteru United. Postupně jsme si na ty velké zápasy ale zvykli a všechno to zhodnotili v dalších letech," vzpomíná Koller a připomíná, že se z tábora Viktorie ozývají hlasy, že by rádi Západočeši proklouzli do prestižní soutěže opakovaně.

Mosquera? Pro soupeře je nechutný, nechtěl bych proti němu hrát. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

K tomu ale potřebuje Plzeň pro začátek znovu vyhrát českou nejvyšší soutěž. Na triumf v MOL Cupu už musí tým Michala Bílka po blamáži v Hlučíně zapomenout. „Všichni se teď na Plzeň budou chtít vytáhnout, soupeři mají o motivaci navíc, když přijede tým z Ligy mistrů," shodují se v pořadu Přímák experti ve studiu.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák, kde se mimo jiné řeší, zda by Plzeň měla uvolnit brankáře Jindřicha Staňka na přestup do zahraničí a jak se popasuje s absencí zraněných opor.

Reklama