Hlavní obsah

Poradím se s právníkem, než něco řeknu, žertoval po postupu kouč Liverpoolu

Liverpool/Praha

Nebyla to zrovna oslnivá reklama na fotbal. Příliš vzrušujících momentů osmifinálová odveta Ligy mistrů na Anfield Road také nenabídla. Trenér Liverpoolu byl přesto po bezgólové remíze spokojen a dokonce hýřil bonmoty. Když se ho reportér portugalské televize zeptal, který z hráčů Porta byl podle něho ve vzájemné konfrontaci nejlepší, Jürgen Klopp se jen pobaveně usmál, než odpověděl: „Nebudu říkat nic, dokud se neporadím se svým právníkem.“

Sestřih duelu Liverpool - PortoVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Po pětibrankové výhře v Portu se odveta na Anfield Road proměnila ve formalitu hranou jen z povinnosti. Průběh střetnutí tomu samo sebou odpovídal.

„Nebyl to právě zápas, který by patřil v historii fotbalu mezi ty nejvíc vzrušující," uznával Klopp.

„Opravdu to nebyl nás nejlepší výkon, ale podstatný je postup," souhlasil domácí obránce Dejan Lovren.

„Podstatné ovšem bylo, že odveta proběhla v pohodě. Dobře jsme bránili, chvílemi hráli pěkný fotbal, s přístupem hráčů jsem byl také spokojen," kvitoval domácí kouč, že jeho svěřence nestála odveta s Portem příliš sil, které mohli šetřit na sobotní šlágr Premier League na Old Trafford proti Manchesteru United.

Do sestavy se navíc po dlouhém zranění vrátil Adam Lallana, své půlhodiny se dočkal také Danny Ings, který se po vážném zranění kolena před třemi lety pokouší o restart kariéry. Mohlo jít o báječný comeback, protože minutu před koncem měl na hlavě rozhodující gól, jenže veterán v bráně Porta Iker Casillas se vytasil s bravurním zákrokem.

Však také Anfield Road nadšeně aplaudoval oběma. Ingsovi i Casillasovi.

„Děkuji fanouškům za krásný okamžik. Nestává se příliš často, aby tleskali i hráči soupeře," neopomněl šestatřicetiletý rekordman Ligy mistrů, pro něhož šlo o 56. zápas s čistým kontem, složit poklonu liverpoolskému publiku.

To sice čekalo výhru nad Portem i v odvetě, nakonec ale bralo s povděkem, že jejich Reds jsou po devíti letech zase ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

„Nechci náš postup zveličovat, ale ani snižovat. Myslím ovšem, že by nemělo být zase až takovým překvapením, že do této fáze Champions League patříme. V té další už to pro nás bude mnohem těžší, ale i tam máme šanci," připomínal Klopp.

„Liverpool patří mezi týmy, které mohou dojít letos hodně daleko," netajil se trenér Porta Sergio Conceicao přesvědčením, že pochod Reds Ligou mistrů bude pokračovat.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid