Hlavní obsah

Priske: Jsem obrovsky zklamaný i velmi pyšný. Museli jsme překonávat dechberoucí výzvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okamžik, jaký je po prohraném zápase k vidění málokdy. Sotva Kodaň proměnila rozhodující penaltu a fotbalisté v rudých dresech padli zklamaně na trávník, vyprodaný stadion spustil aplaus. Sparta přišla o možnost zahrát si Ligu mistrů po strhujícím utkání a statečném výkonu. „Fanoušky máme úžasné, jsou nedílnou součástí našeho výkonu. Cítím to už několik měsíců, stejně jako hráči na hřišti, kteří ze sebe vydali úplně všechno,“ kvituje trenér Brian Priske ovace diváků, které jsou pro mužstvo satisfakcí za vyřazení.

Zklamaný i pyšný Brian Priske. Bylo mi ctí být dnes na Letné, říká trenér SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Remíza v odvetě 3:3, penalty 2:4. Sparta v prodloužení dvakrát vedla, přesto její sen o Lize mistrů skončil. V trenérovi se mísí jak zklamání, tak hrdost na svůj tým. „Cítím je stejně jako hráči, všichni v klubu i fanoušci. Obrovské zklamání, ale jsem zároveň velmi velmi pyšný. Se silným týmem jsme vypadli až na penalty, v mnoha ohledech jsme přitom byli lepší. Ať už fyzičkou, technikou, taktikou," líčí Brian Priske.

Dvakrát jste neudrželi vedení, což byly zlomové momenty. Přesto, nešlo o nejlepší zápas Sparty pod vaším vedením?

Těžko říct, v minulé sezoně jsme hráli třeba náročné zápasy se Slavií, napadá mě derby 3:3. Odvetu jsem si opravdu užil. Proti vynikajícímu soupeři jsme museli překonávat dechberoucí výzvy. Třeba jak jsme se museli poprat s gólem po 15 vteřinách. Všechno se mohlo hned na začátku rozpadnout, ale ne. semkli jsme se. Veleben bude určitě jejich brankář, držel je. Bylo mi ctí být tady na Letné.

Fanoušci FC Kodaň pochodovali Prahou a za doprovodu policie dorazili na LetnouVideo: Sport.cz

Přesto, co můžete hráčům vytknout?

Vždycky jako trenér můžete najít něco, co by se dalo zlepšit, ale nerad bych do toho zacházel. Zklamání je obrovské, předvedli jsme už ve 3. předkole skvělý výkon proti týmu, který má ohromný rozpočet. My jsme přesto opanovali zápas, v němž jsme prohrávali tak brzy.

Mrzí nás, že jsme to nezvládli, ale snad nás to posune dopředu, věří Lukáš HaraslínVideo: Sport.cz

Proč jste ovšem dvakrát neudrželi vedení...?

Asi to nedokážu logicky nějak zdůvodnit. Podle mě jsme byli v základních 90 minutách mnohem lepší než soupeř. Vytvořili jsme si více šancí, držel je výrazně brankář. Myslím, že výborný výkon podal například Laci.

Motivovat se budeme snadno. Je to, jak to je, chceme se teď zaměřit hlavně na Teplice. V sobotu večer pak budeme řešit předkolo, až se dozvíme, kdo nám připadne. Už jsme se na případné soupeře dívali, myslím, že se adaptujeme velmi rychle.

Bylo těžké vybrat hráče na penalty?

Obecně během týdne se na ně připravujeme, stejně tak i včera před zápasem. Jenže v Lize mistrů je všechno jinak, tlak je obrovský. Jde tady o hodně, nemyslím tím jen peníze. Velký respekt klukům, kteří se k penaltám postavili. Bohužel to nevyšlo.

Jak teď přistoupíte k mužstvu, aby hráče trpký konec nesložil?

Je těžké zklamání jen tak smést ze stolu. Musíme si ale uvědomit, že jsme měli šance vyhrát. Bohužel to nedopadlo, ale mohou být kluci pyšní. Toho si cením, v mnoha chvílích hráli proti těžkému soupeři naprosto dokonale. Je dobré tedy smutek otočit, vzít si to dobré. Den volna jim asi dám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.