Hlavní obsah

Real hrál jen v deseti, Juventus měl cestu k výhře snazší, snáší se na Ancelottiho kritika

Turín/Praha

Pochopitelně že byl kouč Bianconeri Massimiliano Allegri po semifinálové výhře nad madridským Realem nadšený, neboť úspěšná série jeho týmu se nepřetrhla ani v tak důležitém duelu. V třiapadesáti předchozích soutěžních zápasech prohrál Juventus na domácím hřišti jen jeden jediný, ale teď zabral a obhájce trofeje 2:1 porazil. „Výhra však mohla a měla být vyšší,“ povzdechl si Allegri, neboť dobře tuší, co jeho svěřence při odvetné partii Ligy mistrů za týden na San Bernabéu čeká.

Foto: Max Rossi, Reuters

Útočníci Juventusu Álvaro Morata (zády) a Carlos Tévez slaví gól do sítě Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem by bral výhru nad Realem všemi deseti, to trenér Staré dámy nepopíral. Po naplnění prvních devadesáti semifinálových minut ho ovšem mrzelo, že Llorente neproměnil v nastaveném čase šanci, kterou měl. Mířil přímo do Casillase, který míč odvrátil a třetímu gólu zabránil.

„Škoda, že jsme nevyhráli vyšším rozdílem, ale i tak před svými hráči smekám. Hráli s vynikajícím nasazením a nechali soupeři velice malý manévrovací prostor," poznamenával Allegri do kamer Sky Sports.

Výkon obhájce trofeje glosovat nechtěl, to za něj učinili jiní.

Co tam Bale dělal, divili se experti

„Pro Real to byl těžký zápas, neboť hrál jen v deseti. Gareth Bale na hřišti vůbec nebyl," kritizoval anglický internacionál Roy Keane výkon velšského legionáře a nechápal, proč ho kouč Ancelotti ponechal na hřišti až do 86. minuty, kdy ho konečně vystřídal Jesé.

Zvláště, když na něm bylo patrné, že po zranění a absenci trvající tří týdny se nemohl během pouhé půlhodiny v posledním ligovém zápase proti Seville dostat do někdejší formy.

"Hledal vždy jen to nejpohodlnější řešení, scházelo mu sebevědomí, nepřinášel můžstvu vůbec nic," pokračoval bývalý kapitán Manchesteru United Keane v televizním studiu.

Další expert Paul Scholes šel ještě dál. „Podle mého hrál Real dokonce jen v devíti, protože i Ramos byl špatný a nevýrazný. Navíc jakmile dostal míč, okamžitě se ho ztrácel nebo se ho zbavoval. Nejčastěji přihrávkou do autu. A to už nemluvím o Carvajalovi a jeho zaváhání, které pak řešil až faulem v šestnáctce jako nějaký školák," připomínal situaci předcházející pokutovému kopu, z něhož vstřelil Tévez vítězný gól. "Nemusím být ani fanouškem Realu, aybch na něho byl naštvaný."

Za týden na San Bernabéu bude mít Juventus při odvetě sice k dobru jednogólový náskok, ale čeká ho těžká bitva. Real si bude chtít za každou cenu zopakovat loňskou účast ve finále a pochopitelně i triumf v Lize mistrů.

Proč Morata neslavil svůj gól?

„Povezeme si do Madridu dobrý výsledek, ale i tak bude těžké Real vyřadit. Podle mého je nejlepším mužstvem na světě a bylo by pošetilé si myslet, že už teď můžeme myslet na červnové finále Ligy mistrů v Berlíně. Vím, jak je soupeř silný a jaké hráče ve svém týmu má. Proti Realu nikdy žádnou výhodu nemáte a musíte tvrdě pracovat," krotil panující euforii autor prvního turínského gólu Álvaro Morata, dvaadvacetiletý útočník, který přišel do Juventusu za dvacet miliónů eur loni v létě právě z Realu.

Proto také trefu do Casillasovy sítě nijak neslavil. „Real mě vychoval, já proti němu nikdy neřekl jediné špatné slovo, takže ani teď jsem to nepovažoval za vhodné," vysvětloval po zápase.

„A nic na tom nemění, že teď jsem v Juventusu, k němuž jsem loajální. Je mým klubem a já jsem vděčný trenérovi, že za něj mohu hrát. Někteří lidé hledají v mém počínání věci, které tam nejsou."

Reklama