Hlavní obsah

Real neměl vůbec nic. Kouč Chelsea je po remíze zklamaný

Madrid/Praha

Fantastickou sérii prodloužil, přesto trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel nadšením nepřekypoval. V úvodním duelu semifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid londýnský tým remizoval 1:1, přičemž domácí klub musel nerozhodný výsledek kvitovat s povděkem. Vždyť Bílý balet měl daleko ke hře nejúspěšnějšího klubu historie soutěže.

Kouč Chelsea Thomas Tuchel v semifinále Ligy mistrů proti Realu.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Tuchel má po úterní bitvě na španělské půdě coby trenér v soubojích Ligy mistrů s Realem Madrid skvostnou bilanci pěti zápasů bez prohry, když jednou slavil výhru a třikrát bral nerozhodný výsledek. Stejně jako v úterním večeru. „Ale výsledek prvního poločasu pro nás byl zklamáním," přiznával Tuchel, že skóre 1:1 po pětačtyřiceti minutách se mu pranic nelíbilo.

„Do zápasu jsme totiž vstoupili velice dobře. Hráli odvážně, na naší straně byla vysoká kvalita. Měli jsme příležitosti skórovat. Zasloužili jsme si první půli nepochybně vyhrát," promítal si průběh úvodního dějství prvního semifinále Tuchel, jehož tým poslal do vedení Pulisic po čtrnácti minutách hry.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalista Chelsea Christian Pulisic se raduje z trefy proti Realu v semifinále Ligy mistrů.

Žádnou z dalších příležitosti však skvěle hrající Chelsea nevyužila. A po devětadvaceti minutách Benzma efektní střelou srovnal.

„Real neměl vůbec nic. Nepustili jsme je do žádné šance. Skórovali ze standardní situace. Vlastně z ničeho. Jenže když čelíte tak obrovské individuální kvalitě, prostě se to může stát," posteskl si Tuchel v připomínce skutečnosti, že Benzema vstřelil v Lize mistrů už 71 branek, čímž se vyrovnal legendárnímu Raúlovi. A stal se teprve šestým hráčem, který v semifinále Ligy mistrů vstřelil minimálně pět branek (Ronaldo - 13, Lewandowski - 7, Messi - 6, Litmanen, Del Piero - 5).

„Nezbývalo než zachovat klid, neztratit sebevědomí," neskrýval Tuchel, že Chelsea si byla vědoma převahy. „Druhý poločas byl mimořádně taktický. Na naší hře se však projevilo, že jsme unavení. Potřebovali jsme o jeden den přípravy více, abychom se dokonale nachystali," připomínal Tuchel, že Chelsea v sobotu hrála utkání Premier League proti West Hamu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Karim Benzema slaví se spoluhráči z Realu Madrid gól proti Chelsea v semifinále Ligy mistrů.

„Po hodině hry jsme sáhli k trojímu střídání, protože jsme ztráceli příliš mnoho míčů. V naší hře bylo mnoho technických chyb. Werner, Pulisic i Azpilicueta vypadali velmi unaveně," říkal Tuchel.

„Musíme se prostě smířit s remízou," posteskl si Tuchel, který na lavičce Chelsea neprohrál žádné z jedenácti soutěžních utkání na hřišti soupeře, přičemž osmkrát slavil vítězství.

Reklama

Související témata: