Hlavní obsah

Real přistál. Fanoušci zůstali za plotem

Praha

Krátce po poledni přistál na ruzyňském letišti speciál společnosti Iberia IB2804 Airbus A 340-600 s výpravou Realu Madrid. Dvacet minut čekal velký stroj na ploše, než přijel tahač, který ho odsunul k Terminálu 3. Dvě desítky fanoušků byly u vytržení. A vzápětí zklamaní...

Foto: Sport.cz

Hvězdy Realu Madrid Karim Benzema (vlevo) a Luka Modrič v letadle směr Česká republika

Článek

K letadlu najely přímo na plochu autobusy, ten pro hráče byl bílý s tmavými skly a cedulí Real Madrid. Přímo ze schůdků do něj hráči nastoupili a s doprovodem vyrazili směr Plzeň. Na vzdálenost několika desítek metrů se fanoušci dohadovali, kdo byl který z hráčů v oblecích. Dobře k rozeznání byli Bale a Modrič.

„Jsem zklamaný. Realu fandím od dětství, nikdy jsem ho naživo neviděl. V Praze žiji šest let. Nikdy mě nenapadlo, že ta šance bude tady... A takhle to dopadlo," pravil smutně snědý mladík Ibrahim, původem Syřan, který v Praze pracuje. Sroloval zklamaně velkou fotografii Realu ještě s Ronaldem a odešel. „Lístek na zápas jsem nesehnal, takže zase jen televize," rozloučil se.

Ve výpravě chyběli zranění Marcelo, Varane a Carvajal, kouč Solari musel dokonce sáhnout do rezervy pro zadáky, proto z těch, co hrají pravidelně, zbyli jen kapitán Ramos a univerzální bek Nacho. Ostatní hvězdy, jako Modrič, Bale, Kroos, Casemiro či Benzema nechybějí. „Pro nás to je důležitý zápas, v němž nic nepodceníme," cituje klubový web kouče Santiaga Solariho před odletem.

Real v Plzni bydlí v hotelu Marriott nedaleko stadionu. V hotelu i v Doosan Areně museli udělat speciální úpravy podle požadavků třináctinásobného vítěze PMEZ a Ligy mistrů. Večer si Real zatrénuje v plzeňském fotbalovém stánku, který nikdo z hráčů, zvyklých na obří stadiony, nikdy neviděl.

Jak dopadne duel 4. kola skupiny Ligy mistrů mezi Plzní a Realem Madrid?
Real vyhraje vysokým rozdílem
35,8 %
Real vybojuje těsnou výhru
21,7 %
Zápas skončí remízou
9,5 %
Plzeň vybojuje těsnou výhru
28,5 %
Plzeň vyhraje vysokým rozdílem
4,5 %
Celkem hlasovalo 28668 čtenářů.

Reklama

Související témata: