Hlavní obsah

Rozhodčí nás okradli! Tottenham zuří po sporném závěru v Lize mistrů, Conte viděl červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohli slavit postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, fotbalisté londýnského Tottenhamu po domácí remíze 1:1 se Sportingem Lisabon budou nakonec o play off bojovat v závěrečném kole na hřišti Marseille. Spurs o vítězství připravil sporný moment z nastavení. Harry Kane se sice prosadil v 95. minutě, jeho trefu ale odvolal rozhodčí po zásahu VAR. Trenér domácích Antonio Conte byl vzteky bez sebe a kvůli červené kartě bude navíc Kohoutům v kritické chvíli za týden ve Francii na lavičce chybět.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Trenér tottenhamu Antonio Conte vidí červenou kartu po závěru utkání Ligy mistrů proti Sportingu.

Článek

Obrovskou radost vystřídalo zklamání. Křičel, vztekal se, pobíhal po postranní čáře jako šílenec. Trenér Conte prožíval emoce jako na horské dráze, stejně jako fotbalisté Tottenhamu a celý londýnský stadion.

Když se v 95. minutě nastavení prosadil Kane, vypadalo to na jistotu postupu, jenže VAR následně odhalil, že domácí kapitán se v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení. Pokud tomu tak skutečně bylo, jednalo se o milimetry, byť domácí zřejmě budou jiného názoru.

„Míč byl před Kanem, byl to jasný gól. Nerozumím tomu rozhodnutí ani čáře, podle které to rozhodli. Těžko to nějak komentovat, VAR nám hodně uškodil, ale musíme to brát tak, jak to je," zlobil se po utkání Conte na tiskové konferenci.

Kohouti ve svém pátém vystoupení ve skupině nehráli povedený zápas, prohrávali od 22. minuty gólem Marcuse Edwardse a dlouho to vypadalo, že s osudem utkání nedokážou nic udělat.

Až v poslední desetiminutovce se zvedli a po vyrovnání Rodriga Bentancura si dokonce šli pro tři body znamenající postup. Rozhodnutí rozhodčích jim ale fantastický obrat překazilo.

„Chtěl bych vidět, jak by k takovému rozhodnutí došlo na domácím stadionu nějakého velkoklubu. Jsem vážně naštvaný," zcela nevyprchaly z Conteho emoce ani několik minut po verdiktu.

Situace ve skupině D je teď pěkně zamotaná. Postup mezi elitní šestnáctku mohou vybojovat ještě všechny čtyři celky. Tottenham má zdánlivě nejlepší výchozí pozici, s osmi body tabulku vede. Jenže o postup se bude rvát v Marseille a v případě porážky se bude modlit, aby souběžně hrané utkání mezi Frankfurtem a Sportingem nemělo vítěze.

Reklama

Související témata: