Hlavní obsah

Schickovo břevno, Hložkova tyč. České hvězdy pálily šance, Leverkusen však přesto skolil giganta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blýská se už konečně na lepší časy? Trápící se Leverkusen oslavil teprve druhou výhru z devíti soutěžích utkání, za to ale pořádně cennou. V druhém kole skupiny Ligy mistrů si vyšlápl na Atlético Madrid, které na domácím stadion porazil 2:0 díky brankám v závěru utkání. Zápas měl výraznou českou stopu, v základní sestavě německého celku totiž nastoupil jak Adam Hložek, tak Patrik Schick. Ani jeden z nich se na žádném z gólů přímo nepodílel, díky vítězství je to ale příliš mrzet nemuselo. „Rozhodl náš přístup a energie, kterou jsme ukázali,“ těšilo trenéra Gerarda Seaoneho.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Fotbalisté Leverkusenu se radují z branky

Článek

Oba našinci byli od rozvlnění sítě jen kousíček. Ve 49. minutě napálil břevno Schick a jeho parťák z národního týmu Hložek hlavou dorážel jen do tyče. Dvacet minut před koncem se mohl ještě za bezbrankového stavu opět prosadit druhý nejlepší střelec minulého ročníku Bundesligy, který pálil do odkryté svatyně Atlétika po kličce brankáři, jeho zakončení ale srazil na roh fantastickým skluzem bránící Felipe.

„Jsem rád, že nás ani takto nešťastně neproměněné šance nepoložily," konstatoval spokojeně kouč Leverkusenu Seoane. Schick nakonec vydržel na hřišti skoro až do samotného závěru a podepsal se pod druhý gól ziskem míče před úspěšným protiútokem, Hložka vystřídal v 69. minutě Jeremie Frimpong.

To se ukázalo být velmi prozíravým tahem stratéga na lavičce německého mančaftu. Frimpong totiž asistoval jak u první branky, kterou vsítil Robert Andrich, tak u té druhé, o níž se postaral Moussa Diaby. Leverkusen tak získal vůbec první body v letošním ročníku milionářské soutěže. „Do zápasu vstoupil parádně a ukázal skvělé rychlostní předpoklady," kvitoval Seaone povedený výkon svého žolíka.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Autor druhého gólu Leverkusenu Moussa Diaby (vpravo) v souboji o míč s Yannickem Carrascem z Atlética Madrid.

Atlético naopak nedokázalo navázat na triumf z minulého týdne proti Portu, o němž rozhodla trefa Antoine Griezmanna až v jedenácté minutě nastaveného času a v průběžné tabulce skupiny B se propadlo právě za Bayer.

„V první půli jsme nedokázali využít žádné ze soupeřových chyb a utkání se rozhodlo v samém závěru. Na dnešní duel musíme co nejrychleji zapomenout, skupina je hodně vyrovnaná. Příště nás čekají Bruggy, které zatím dvakrát vyhrály, takže před námi není nic lehkého, to je ale v Lize mistrů pochopitelné," přemítal kouč madridského týmu Diego Simeone.

Reklama