Hlavní obsah

Skvělý chlap Ronaldo vyvolal v Manchesteru obrovské šílenství, líčí český spoluhráč hvězdy

Manchester/Praha

Sláva, alespoň jednoho zástupce český fotbal letos v hlavní soutěži Ligy mistrů má. Mladý brankář Matěj Kovář se dostal na soupisku Manchesteru United, takže může zblízka sledovat šílenství, jenž mezi fanoušky Rudých ďáblů vyvolal návrat Cristiana Ronalda. Gólman, který byl premiérově pozván do áčka české reprezentace a v úterý seděl na lavičce v duelu svého klubového týmu na půdě Young Boys Bern, líčí své dojmy v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která talent zastupuje.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Matěj Kovář z ČR se posouvá k reprezentačnímu áčku.

Článek

Prožíváte poměrně hektické dny. Máte za sebou úspěšný sraz Lvíčat i premiérovou pozvánku do áčka. Jak byste zhodnotil reprezentační pauzu s několikadenním odstupem?

Bylo to náročné, ale užil jsem si to. S jednadvacítkou se nám podařilo oba zápasy vyhrát a skvěle vstoupit do nové kvalifikace. Vše fungovalo, v Budějovicích o nás bylo super postaráno a užívali jsme si také výbornou partu. A pozvánka do prvního týmu pak byla nečekaná, ale krásná. A jsem za ni moc rád.

Máte za sebou již dost kabin a zajímavých momentů, ale přesto... Byl jste před prvním setkáním s prvním týmem nároďáku nervózní?

Nervózní jsem určitě nebyl. Jsem rád, že jsem dostal šanci nakouknout do nároďáku a poznat se s klukama i realizačním týmem. Užil jsem si každou minutu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj Kovář (@mkovar1705)

Jaká je aktuálně vaše pozice v Manchesteru a jaké jsou plány do budoucna?

Aktuálně jsem v kádru A-týmu, se kterým absolvuju prakticky veškeré tréninky, k zápasům nastupuji za tým do 23 let. Na začátku sezony se řešila možnost hostování, ale sportovní vedení klubu si přálo, abych zůstal. Výhledově bych určitě chtěl vyrazit na hostování a nasbírat potřebné zkušenosti. Uvidíme, jestli se bude řešit už směrem k zimě, nebo až během jara.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Cristiano Ronaldo se raduje z branky během svého druhého debutu v dresu Manchesteru United.

Okolo klubu je teď živo především díky příchodu Cristiana Ronalda. Dokážete popsat, jaké šílenství ve městě a mezi fanoušky způsobil?

Cristianův příchod vyvolal obrovské šílenství. Je až neuvěřitelné, jak velká je síla jeho osobnosti. A tím zdaleka nemyslím jen ve fotbalovém prostředí. Jeho návrat do Manchesteru je velkým příběhem, který má vedle sportovní stránky přesah samozřejmě také do marketingu a obchodní strategie klubu. Fanoušci United jsou navíc po celém světě, takže bych označil celou akci jako globální záležitost.

Byli jste z jeho příchodu v očekávání také v kabině, nebo tam přece jen toto nefunguje tolik jako na fanouškovské scéně?

Očekávání v kabině byla velká, přece jenom je to jeden z nejlepší hráčů na světě a nebál bych se říct celé historie. Není moc fotbalistů, kterým se podaří si s takovým hráčem zahrát v jednom týmu, pozorovat jeho schopnosti při každém jednotlivém tréninku.

Jak na vás samotný Cristiano působí, měli jste možnost spolu prohodit pár slov?

Cristiano je neuvěřitelný profesionál. I za těch pár dní, co jsem měl možnost kolem něj být a trénovat, dokazuje, že i ve svém věku je pořád naprostou extra třídou. Je inspirativní pozorovat jeho rituály, poctivost v péči o tělo a zdraví i obrovskou soustředěnost na každý jednotlivý detail. Měl jsem možnost s ním prohodit pár slov, je to skvělý chlap.

Měl jste možnost si proti němu v tréninku také zachytat?

Trénuji s ním každý den a je to fantastická škola. Dokazuje na každém tréninku, že je jedním z nejlepších na světě. A věřím, že kvalita kádru United je dalším motorem také pro něj. Jsem rád za možnost s ním sdílet hřiště.

Cristiano Ronaldo přiletěl z Turína do Lisabonu před svým odchodem do Manchesteru UnitedVideo: sntv

Může být Ronaldo z vašeho úhlu opravdu tou proměnnou, která posune tým na nejvyšší příčky?

Věřím, že ano. Jeho osobnost i mentalita vítěze jsou výjimečné.

Zachytá si podle vás Matěj Kovář v letošní sezoně za A-tým Manchesteru United?
ano
79 %
ne
21 %
Celkem hlasovalo 4175 čtenářů.

Reklama

Související témata: