Hlavní obsah

Páteční kolo hokejové extraligy se odkládá. Nemůžeme se teď radovat z gólů, píše Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragické události, které ve čtvrtek zasáhly Česko, mají z logických příčin dopad také na sport. Už ve čtvrtek UEFA odložila zápas fotbalistek Slavie v Lize mistryň proti St. Pöltenu. Odkládá se rovněž celé páteční kolo hokejové extraligy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Páteční kolo hokejové extraligy se kvůli tragédii v Praze odkládá.

Článek

„S respektem a úctou k obětem i pozůstalým po dnešní střelbě na půdě Filozofické fakulty UK jsme rozhodli o odložení zítřejších utkání Tipsport extraligy. Naše rozhodnutí bylo podpořeno kluby napříč celou soutěží,“ uvedl ve čtvrtek večer ředitel extraligy Martin Loukota.

Ten čekal na rozhodnutí vlády, která nakonec stanovila státní smutek na sobotu 23. prosince. Další kolo, které je na programu 26. prosince, by se pak mělo odehrát.

Je to zcela logické rozhodnutí. Těžko si šlo představit, že by se v pražské O2 Areně před vyprodaným hledištěm odehrál šlágr mezi Spartou a Pardubicemi. „Nedovedeme si představit, že zatímco rodiče přišli o své děti, prarodiče o své vnučky a vnuky, přátelé o své kamarády, my se radujeme ze vstřelených branek a získaných bodů,“ napsala hokejová Sparta v prohlášení.

A ještě než přišlo rozhodnutí ředitele extraligy, majitel pardubického Dynama Petr Dědek na síti X oznámil, že s odložením duelu souhlasí. „Nahradí termín hledáme,“ uvedl.

Odložen byl také fotbalový zápas mezi Slavií a St. Pöltenem v Lize mistryň. „Dnešní zápas Ligy mistryň v Edenu se vzhledem k tragickým událostem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy neodehraje. O náhradním termínu budeme informovat. Naše myšlenky jsou s vámi i vašimi blízkými,“ napsal vršovický klub.

Střelec zabil v budově školy v centru Prahy ve čtvrtek odpoledne 14 lidí, nejméně 24 je zraněných. Pachatel je mrtvý. Je to dosud nejtragičtější případ střelby v Česku.

Slavia nejprve uvedla, že chce zápas zahájit minutou ticha, a uctít tak oběti. Později předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík oznámil, že Pražané požádali o odklad.

„Dnes nemůžeme hrát fotbal. Požádali jsme UEFA o odložení večerního zápasu LM žen. Naše myšlenky a vyjádření hluboké lítosti a upřímné soustrasti míří k rodinám a příbuzným obětí, které si střelba vyžádala,“ napsal Tvrdík.

Reklama