Hlavní obsah

Slavii sázkaři věří, Monako je postupová jistota

Praha

Pražská S se chystají na odvety 3. předkola Ligy mistrů. Oba rivalové prohráli první utkání 0:2 a pokud chtějí pomýšlet na postup, musejí předvést znamenitý výkon. Monako je doma jasným favoritem v kurzu 1,47:1. Na výhru sparťanů se sází v poměru 7,1:1 a na remízu 4,55:1. Na výhru slávistů v odvetě v Edenu je vypsán kurz 1,48:1, na Ferencváros 7,1:1 a na remízu 4,45:1. Podle bookmakerů jsou favority na postup Monako (bez kurzu) a Ferencváros (1,50:1). Na postup Slavie je vypsán kurz 2,52:1. Úspěch Sparty je spíše iluzorní - na její postup je možné vsadit v kurzu 25:1.

Slavia ještě nikdy v pohárech tuhle situaci nezažila. Věří, že jí pomůže domácí atmosféraVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Jasno už před odvetou? O postupu Monaka je přesvědčeno 99 % sázejících.

„Situace Sparty je podle všeho beznadějná. Monako bylo na Letné ve všech herních činnostech lepší. Vyhrát v Monaku a postoupit dál, to by byla senzace. S tím nepočítáme. Kurz na postup Monaka jsme už do nabídky nedali. Postup Sparty mohou sázkaři tipovat v kurzu 25:1," vypočítává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

V odvetném zápase může Monako hrát na údržbu, možná bude dokonce šetřit některé opory, přesto 98 % sázek míří na výhru domácích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček (vpravo) ze Sparty Praha během utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

„Monako má velmi kvalitní kádr, splnilo bezpečně roli favorita a v domácí odvetě bude chtít svůj dobrý výkon potvrdit. Sparta nastoupí s širokou marodkou, a i když určitě nejede do Monaka na výlet, bude hrát spíše o důstojný výsledek a získání dalších pohárových zkušenosti," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Hlavní zbraní domácího týmu budou pravděpodobně rychlé protiútoky a fanoušci na tribunách. Kvality jsou jasně na straně knížecího týmu, který bude chtít doma vyhrát. Že se mu to podaří minimálně o jeden gól, sázejí tipéři v kurzu 1,71:1. Podle expertů by v utkání mohly padnout branky minimálně tři," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Sešívaní mají nadále důvěru

Slavii v Budapešti zaskočil domácí Ferencváros. Ač byli sešívaní nebezpečnějším týmem, Maďary posadila na koně školácká chyba brankáře Koláře. Krátce po začátku druhého poločasu přidal maďarský mistr druhý gól a Slavia už nedokázala reagovat.

Dva dny volna nám pomohly, říkají slávisté před odvetou s FerencvárosemVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Jenže Slavii se na rozdíl od Sparty do odvety věří, možná až moc. Maďarský ‚velkoklub' slavné historie nemá v současnosti až takové jméno jako týmy ze Západu, ale Slavia s handicapem 0:2 nemá dobrou výchozí pozici. Navíc Ferencváros rozhodně není v téhle fázi soutěže jen do počtu. Loni základní skupinu Ligy mistrů hrál," upozorňuje Urbanec.

I sázkaři evidentně spoléhají, že góly Ferencvárose byly zcela náhodné, podobné chyby už Slavia podruhé neudělá, a naopak sama rozhodne.

„Slavia byla v Budapešti lepší, potopily ji ale hloupé chyby. Pokud chce přemýšlet o postupu, musí být především efektivní ve finální fázi, což proti dobře bránícímu soupeři nebude nic jednoduchého. Přesto její šanci na postup vidím reálně," doplňuje Hanák.

Na výhru sešívaných jde 95 % vkladů. Ve výhru hostů věří 2 % sázejících a remízu tipují 3 %. U postupu do dalšího kola jsou preference rozloženy takto - postup Slavie tipuje 55 % sázkařů, Ferencváros 45 % sázkařů.

„Slavia má kádr na postup. Odložila ligový zápas a hráči budou odpočatí. Svou roli určitě sehraje také domácí atmosféra. Podpora fanoušků bude důležitým hnacím motorem. Od Ferencvárose se tentokrát očekává spíše pasivní hra a čekání na protiútoky. Často lákají kurzy na počty gólů v zápasu. S kurzem 2,34:1 se například sází, že sešívaní převálcují Ferencváros v základní hrací době alespoň o 2 branky. Nebo že v utkání padnou minimálně 2 góly," všímá si Světlíková.

Reklama