Hlavní obsah

Slavil jsem, až když se pomezní rozběhl k půlící čáře, bránil se nařčení Bosňanů plzeňský Petržela

Sarajevo/Praha

Druhý plzeňský gól v sarajevské síti provázela spousta emocí a vášní. Pocit křivdy zůstal v hráčích Željezničaru a jeho fanoušcích také, to se ví. „Šel jsem slavit až v momentě, kdy jsem se podíval na pomezního. A ten utíkal na půlku," bránil se plzeňský střelec Milan Petržela nařčení domácího tábora, že o ofsajdovém postavení věděl a přesto v akci pokračoval.

Foto: Profimedia.cz

Plzeňský záložník Milan Petržela slaví gól do sítě Željezničaru Sarajevo.

Článek

Určitě šlo o klíčový moment celé odvety. Plzeň sice na Olympijském stadiónu v Sarajevu v odvetě 2. kvalifikačního předkola Ligy mistrů nad domácím Željezničarem 1:0 vedla, jenže už hrála deset minut jen v deseti bez vyloučeného Procházky.

Nekorektnost, zlobil se domácí tábor

Tlak domácích svěřenců Amara Osima měl tudíž logicky gradovat a sílit. Jenže po půlhodině vybojoval Daniel Kolář míč, přesnou přihrávkou vyzval k sólové akci Petrželu a ten si troufnul udělat kličku i brankáři Hadžičovi.

„Věděli, že na zemi leží náš zraněný hráč Svraka a přesto oba v akci pokračovali. A navíc jim bylo jasné, že jde o ofsajd," kypěl hned a zlost v domácím táboře nad počínáním českého protivníka, které bosenští novináři označili ve svém zpravodajství za nekorektní.

„Nedíval jsem se, zda pomezní rozhodčí zvedá praporek či nikoli. Chtěl jsem dostat balón do brány, ať se děje, co se děje," namítal autor druhého gólu Petržela, že se na rozhodčí nekoukal a pádil k Hadžičově bráně. „Až pak jsem po něm mrknul. Běžel k půlící čáře, takže jsem věděl, že gól platí a mohu slavit."

Navrátilec z německého angažmá zajistil svou trefou oslabenému plzeňskému týmu dvoubrankové vedení a hlavně klid do zbývající hodiny. Domácí by museli v tu chvíli dát alespoň tři branky, aby na postup dosáhli.

„Postoupit v deseti znamenalo prožít si docela peklo. Domácí měli více ze hry a vytvořili si tudíž velký tlak, snažili se o nakopávané míče, chtěli profitovat z toho, že mají v mužstvu vysoké hráče. A podpora diváků jim také nahrávala. Zvláště, když před odchodem do kabin přece jen skórovali a stav snížili," netajil Petržela, že nebylo vůbec jednoduché splnit pohárovou povinnost a přes Sarajevo postoupit.

S Estonci to jednoduché nebude

Hned v úterý čeká na Plzeň další kvalifikační dějství v Estonsku. „Hned po našem zápasu jsme se na internetu dívali na sestřih zápasu mezi příštím soupeřem Kalju a Helsinkami. Estonci nás docela překvapili. Mají v mužstvu portugalské a japonské legionáře a nebudou špatní. Helsinky měly víc ze hry, Kalju moc šanci během odvety nemělo, ale přesto postoupilo. Proti protivníkům ze severu Evropy se nám v minulosti vždy dařilo, takže doufáme, že budeme v tomto trendu pokračovat," nechal se slyšet plzeňský záložník a netajil, že i o případném nasazení v závěrečném předkole Ligy mistrů ví.

„Všimli jsme si, že po vyřazení Borisova bychom byli nasazeni my. Bylo by to dobré, nejdříve ale musíme zvládnout dvojzápas s Estonci," vrátil se honem k nastávajícím utkáním, které hraje český mistr v úterý 30. července na soupeřově hřišti a ve středu 7. srpna doma.

Reklama

Související témata: