Hlavní obsah

Kodaň - Sparta 0:0Priske má Dány nastudované, remíza z Parkenu dává českým šampionům velkou naději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velký počet Dánů v realizačním i hráčském týmu by měl být proti dánskému šampionovi výhodou. Původní předpoklad se na Parken stadionu naplnil. Fotbalisté pražské Sparty v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovali na půdě FC Kodaň bez branek, což jí dává reálně naděje na postup. Letenští přežili dvě břevna i velký závěrečný tlak domácích. Odveta se hraje příští úterý v Praze na Letné.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Kodaň (od našeho zpravodaje) - Žádné vřelé přivítání, týmy nastoupily na plochu za prudkého deště a domácí se hned od prvních sekund snažili přišpendlit sparťany před jejich šestnáctku. První nápor Pražané přečkali a pozornou obranou začali čelit atakům domácího favorita.

Sparťané pak mohli otevřít skóre jako první. Birmančevič ve 12. minutě z rychlého brejku ideálně vysunul do sóla Haraslína. Slovenský reprezentant postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku, při níž ovšem o míč přišel, upadl a k zakončení se vůbec nedostal.

Fotbalisté Sparty na Parken stadionu před zápasem s FC KodaňVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Hosté si jinak vážili míče. Sázeli na rychlý přechod do útoku, ale pokud se už obrana Kodaně zformovala, spoléhali se na trpělivost, aby o balon nepřicházeli. Ke cti jim sloužilo, že domácím zpočátku povolovali jen střely zdálky.

Pražané měli i štěstí, když Kodaň ve 32. minutě nachystala šanci pro Bardghjiho, který zblízka před zcela odkrytou brankou trefil břevno. A tak v závěru mohli udeřit opět Pražané. Po Haraslínově akci Kuchta z úhlu jen těsně minul a trefil boční síť.

Sparta dobře vstoupila do druhé půle, Mejdr se opřel do míče a s jeho křižnou střelou měl gólman Grabara spoustu práce. V 60. minutě přišli Pražané o Sörensena. Klíčový obránce není na začátku sezony úplně fit, ze hřiště odkulhal a dost možná bude chybět delší čas.

Foto: Mads Claus Rasmussen, ČTK/AP

Fotbalista FC Kodaň Mohamed Elyounoussi v souboji se sparťanem Janem Mejdrem v utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Kodaň nebyla s bezbrankovým výsledkem spokojená. Po akci střídajících hráčů znovu zahrozila, Óskarssonův centr Claesson hrudí nasměroval opět do břevna...

V závěru se Sparta dostala pod obrovský tlak. V 81. minutě ji zachránil zázračný Vindahlův zákrok, když se štěstím lapil Goncalvesovu tutovku. Při dalším ostřelování pak brankáře zastoupil dokonce útočník Kuchta.

Pražané všechny kritické okamžiky přečkali, do odvety si tak vezou nadějný výsledek 0:0.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
FC Kodaň - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Berthomieu - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Falk, Vavro, Lerager, Jelert - Kuchta, Zelený, Krejčí. Diváci: 27.170.
Kodaň: Grabara - Jelert, Vavro, Diks, C. Sörensen - Goncalves, Falk, Lerager - Bardghji (57. Achúri), Larsson (72. Óskarsson), Elyounoussi (72. Claesson). Trenér: Neestrup.
Sparta: Vindahl - A. Sörensen (60. Vitík), Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen, Sadílek (76. Laci), Zelený - Birmančevič (60. Minčev), Haraslín (76. Pešek) - Kuchta. Trenér: Priske.

Reklama