Hlavní obsah

Specialista na Liverpool opět udeřil. Vinícius se po destrukci defenzivy Reds utápí v komplimentech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zastavit Viníciuse Júniora? Otázka, na kterou Liverpool již dlouho marně hledá odpověď. 22letý Brazilec byl v osmifinálovém duelu Ligy mistrů ústředním strůjcem vítězství Realu Madrid (5:2). Podepsal se hned pod čtyři vstřelené branky svého celku, dvě z nich přitom zapsal sám. Tím se stal s celkovými pěti zásahy vůbec nejlepším střelcem proti Liverpoolu v historii Champions League. „Vinícius předvedl fenomenální výkon,“ nešetřil chválou trenér Carlo Ancelotti.

Foto: Phil Noble, Reuters

Hvězda Realu Madrid Vinícius Júnior slaví druhou trefu do sítě Liverpoolu.

Článek

A aby také šetřil. Brazilský šikula odehrál bez přehánění naprosto fantastické utkání. Nejprve vlil matnému Realu krev do žil v 21. minutě. To Bílý balet po zpackaném vstupu do utkání prohrával o dvě branky, chirurgicky přesný obstřel pravačkou na zadní tyč ale znamenal kontaktní gól. „Světová extratřída. Všude okolo byli obránci, neměl prakticky žádný prostor, i přesto ale balon parádně zatočil do rohu branky," ocenil kvalitu zakončení Viníciuse Alan Shearer, historicky nejlepší střelec Premier League.

Galapředstavení brazilského forvarda ale nekončilo. Srovnat se mu podařilo s notnou dávkou štěstí za přispění minely gólmana Alissona, kolegy z brazilské reprezentace. Ten do Viníciuse při snaze o rozehrávku napálil míč, který se odrazil do odkryté branky. Vinícius poté dále hýřil aktivitou, navíc vybojoval i standardku, z níž se Real po pauze dostal do vedení, a asistoval i u pátého gólu kapitánovi Karimu Benzemovi. Experty také ohromil jeho poctivý výkon směrem vzad v době, kdy Bílý balet vedl o tři branky. „Hráč, jehož celou noc vychvalujeme, se ještě i vrací a plní si defenzivní povinnosti," všiml si během utkání Shearer. Kdo tedy obdržel cenu pro nejlepšího hráče utkání asi není třeba přílš dlouze rozebírat...

Vinícius je doslova noční můrou celého Liverpoolu. Ve čtyřech střetnutích s Reds nasázel pět branek, kromě těch dnešních se jedná o dvě ve čtvrtfinále před dvěma lety a jednu vloni v květnu. To Brazilec jediným gólem rozhodl finále Ligy mistrů, na jehož konci se radoval právě Real. A radost Realu nastartoval Vinícius i tentokrát. Právě jeho první trefa totiž sebrala otěže utkání ze spárů Liverpoolu a nastartovala velkolepý obrat, který dost možná skončí oslavami čtvrtfinálového postupu po odvetě, která je na programu 15. března na Santiago Bernábeu.

Reklama

Související témata: