Hlavní obsah

Srdcem i hlavou, tak chce francouzský mistr i bez zraněného Neymara vyřadit Real

Praha

Smazat dvougólové manko? Vyřadit Real? A bez Neymara? „Svedeme to. Už v prvním zápase jsme byli lepší,“ ujišťuje před večerní osmifinálovou odvetou Ligy mistrů mezi Paris SG a Bílým baletem obránce Dani Alves, že postup není pro domácí ztracen a fotbalová Evropa se může těšit na velkou bitvu. Ve stínu konfrontace těchto dvou gigantů se odehraje druhé dnešní osmifinále v Liverpoolu, které už je pouhou formalitou. Vždyť Kloppovi svěřenci vyhráli v Portu 5:0, takže o postup do čtvrtfinále nemohou přijít.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane zůstává před osmifinálovou odvetou opatrný.

Článek

Madridský Bílý balet přijel sice do Paříže s výhrou 3:1 z prvního zápasu, a navíc s vědomím, že nebude muset střežit hvězdného Brazilce Neymara, který se po zranění v ligovém duelu s Marseille podrobil v sobotu operaci nártní kůstky, přesto je trenér Zinedine Zidane před odvetou opatrný.

„Rozhodně nemyslím, že by vzhledem k jeho absenci pro nás odveta měla být jednodušší. Samozřejmě, Neymar je velkým fotbalistou, ale oni se s jeho neúčastí vypořádají. Vzniká tím prostor pro jiné hráče," namítal kouč Realu.

„Třeba pro Di Maríu, dalšího skvělého fotbalistu, který může Neymara nahradit," připomínal kapitán Realu Sergio Ramos, že francouzský mistr disponuje širokým a nabitým kádrem plným touhy dokázat, že už dorostl na úroveň evropských velkoklubů.

Tvrzení Dani Alvese to ostatně potvrzuje. Víra trenéra Unaie Emeryho rovněž. „Samo sebou že nám bude Neymar scházet, ale jeho nepřítomnost je zároveň výzvou pro ostatní, aby dokázali, jak moc jsou pro mužstvo důležití," je přesvědčen, že všichni jeho svěřenci se nabídnuté příležitosti chopí.

„Srdcem i hlavou, protože ta bude obzvlášť důležitá," připomínal kolaps v samém závěru prvního osmifinále, kdy během posledních sedmi minut strhl Real trefami Ronalda a Marcela výhru na svou stranu.

Druhé dnešní osmifinále se vlastně hraje jen z povinnosti, protože o postupu Liverpoolu není pochyb. Vždyť Reds vyhráli před měsícem v Portu 5:0, takže po devíti letech mají v Lize mistrů namířeno do čtvrtfinále.

„Přesto jsem ani na chvíli neuvažoval, že bych některé své hráče šetřil. Portugalci nám v odvetě rozhodně nic nedarují," ujistil německý kouč na lavičce Liverpoolu Jürgen Klopp, že jeho mužstvo vyrukuje v plné síle, aby postup stvrdilo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.