Hlavní obsah

Staněk je náš Hašek z Nagana, chválí Hejda. Kapitán ale přišel o odvetu

Aktualizováno

Tradice posledních týdnů zůstala zachována. Hrdinou fotbalistů Viktorie byl znovu brankář Jindřich Staněk. Také proto Plzeň v úvodním duelu play off Ligy mistrů uhrála v Baku s Karababachem vytouženou bezbrankovou remízu. „Už jsem si zvykl, Jindra je náš Hašek z Nagana,“ usmívá se obránce Lukáš Hejda. Kapitán se ovšem vykartoval, v odvetě už svému týmu nepomůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk

Článek

Zvládli náročné podmínky, fyzičku mají pořád solidní. Soupeře dokonce přeběhali. A když Karabach místy narážel i na šestičlennou obranu, neporadil si.

„Blok šesti hráčů používáme i v lize, když si to situace vyžádá. Jeli jsme sem pro dobrý výsledek, podařilo se. V prvním poločase byly šance na obou stranách, po přestávce už jsme je moc k ničemu nepustili," neskrývá spokojenost trenér Michal Bílek v rozhovoru pro Nova Sport.

„V útoku jsme chtěli domácí pozlobit trochu víc, ale remízu 0:0 určitě bereme. Zatlačili nás, vpředu mají moc šikovné hráče," cení si kapitán Lukáš Hejda.

Gólman Viktorie znovu předvedl několik klíčových zákroků. „Samozřejmě jsem čekal, že práce bude dost. Karabach je neskutečně kvalitní mužstvo se spoustou individualit. Naše aktivní obrana zafungovala, nevzpomenu si, že bychom byli někde pozdě. Výsledek bereme, doma hrajeme výborně," přidává se Jindřich Staněk.

Jedna potíž ovšem před viktoriány vyvstala. Jejich kapitán a lídr vyfasoval osudovou žlutou kartu, takže ve vyprodané plzeňské odvetě bude chybět.

„Během zápasu jsem si trochu pomáhal a rozhodčí mi to pak sečetl. Mrzí mě to, ale kluci odvetu zvládnou," ujišťuje Hejda.

„Velká ztráta, oslabení, ale věřím, že vybereme náhradu, která odvetu také zvládne," doufá Bílek.

„Lukáš bude hodně chybět, je náš kapitán a klíčový hráč, ale věřím, že ho kluci nahradí," přizvukuje mu Staněk.

Reklama