Hlavní obsah

Staněk je zpátky pod ostrou palbou. Troufne si krotit Bayern?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opory by mohly sváteční zápas stihnout. Včerejšího tréninku fotbalistů Viktorie Plzeň se poprvé od zranění zúčastnili i brankář Jindřich Staněk a stoper Lukáš Hejda. „Sami si řeknou, jak se budou cítit,“ avizuje trenér Michal Bílek před večerním utkáním Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Na čaroděje Staňka pálili kolegové z brankářského týmu pěkně zblízka a zostra, aby se ukázalo, jak na tom s bolavým ramenem je. Před týdnem pět kousků v Bavorsku vyfasoval jeho náhradník Marián Tvrdoň.

Jindřich Staněk v akci. Po zranění poprvé trénoval s týmemVideo: Sport.cz

 
Článek

Určitá naděje outsiderovi kyne. Mnichovský Bayern přicestoval do Plzně pouze se 17 hráči a v utkání Ligy mistrů bude kvůli zranění ramena postrádat i kapitána a brankářskou jedničku Manuela Neuera. Mezi tyčemi ho nahradí Sven Ulreich. Z fotbalistů v poli dále chybí Matthijs de Ligt, Serge Gnabry, Alphonso Davies, Jamal Musiala, Lucas Hernández a Bouna Sarr.

„Bayern má sice víc absencí než před týdnem, ale proti prvnímu utkání už jsou zase k dispozici Kimmich či Müller. V jejich způsobu hry nedojde k žádným změnám, mají ho jasně daný. Budou hrát stejně jako v Mnichově," ujišťuje trenér Michal Bílek.

Budou hrát proti Bayernu Staněk a Hejda? Rozhodne, jak se budou cítit po tréninku, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Plzeňští si debaklem 0:5 v Mnichově zopakovali výsledek ze skupinové fáze z roku 2013. Bavorský gigant tehdy na západě Čech vyhrál 1:0.

„Co se týče defenzivy, nesmíme soupeře pouštět do rychlých přechodů. V odvetě chceme sehrát lepší zápas a dosáhnout lepšího výsledku než před týdnem. Hrát odvážně, co nejvíce ohrožovat branku soupeře. Bayern je velká značka, skvělý tým, ale jsme doma. Chceme potěšit naše fanoušky," slibuje kouč.

Jeho tým je v nabité skupině C ještě s Barcelonou a Interem Milán za otloukánka. Po třech zápasech je Viktorka se skóre 1:12 bez bodu.

Plzeň nepodceníme, zdůrazňuje Julian Nagelsmann. Chceme mít 12 bodů!Video: Sport.cz

„Na utkání se hrozně těšíme. Jsme rádi, že tady můžeme přivítat jeden z nejlepších týmů na světě, možná jednoho z největších favoritů Ligy mistrů. Zápas s Bayernem je pro všechny Plzeňáky obrovská událost. Uděláme maximum, abychom dosáhli dobrého výsledku," zdůrazňuje Bílek.

Může ho těšit, že útočník Tomáš Chorý prodloužil s Viktorií smlouvu do roku 2025. Původní kontrakt jednoho z klíčových mužů týmu platil do června příštího roku.

Reklama