Hlavní obsah

Ten, co byl u hororu na Rangers. Odvetu Plzně s Tiraspolem píská známý sudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slávistický národ mu nemůže přijít na jméno. V březnu 2021 řídil krvavou osmifinálovou odvetu Evropské ligy mezi Rangers a Slavií, která se mu vymkla z rukou. Rozhodčí Orel Grinfeeld. Právě 40letý Izraelec bude pískat úterní duel Plzně s Tiraspolem. Mají se mít viktoriáni na pozoru?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Kliment z Plzně slaví branku.

Článek

„Upřímně, je mi jedno, kdo píská. Musíme sudí respektovat a brát to tak, jak to je," uvedl plzeňský kapitán Lukáš Hejda. Izraelec patří mezi zkušené arbitry, nicméně červenobílí na něj nemají vůbec dobré vzpomínky. Kvůli benevolenci Grinfeelda sáhl skotský celek v Glasgowě k surovým zákrokům. Nejvíc je odnesl brankář Kolář, kterému Roofe kopačkou způsobil frakturu čelní kosti.

S rozhodčím, který v Ibrox Parku vytáhl několik nevyzpytatelných verdiktů, se setkal také Jablonec. V utkání základní skupiny Konferenční ligy v Randers loni v listopadu. Severočeši prohrávali v Dánsku už o dvě branky, stihli však vyrovnat na konečných 2:2. Grinfeeld v závěru nejprve vyloučil nigérijského útočníka Randers Odeye, v nastavení pak po druhém napomínání udělil červenou kartu jabloneckému záložníkovi Kubistovi.

I Plzeň na Grinfeelda jednou narazila. V říjnu 2018 rozhodoval její duel v Lize mistrů s Realem Madrid na Santiago Bernabéu (prohra 1:2). V utkání zásadně nechyboval, proběhlo bez problémů. Zvládne podobně i úterní duel ve vyprodané Doosan Aréně?

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají odvetu 3. předkola Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a Šeriffem Tiraspol. Přímý přenos začíná v úterý 9.8. 2022 od 18.30 hodin, moderátor Radek Šilhan přivítá ve studiu Davida Limberského, legendu plzeňské Viktorie, a také Jana Rezka, experta O2 TV Sport, který ve své bohaté kariéře získal tři mistrovské tituly. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z vyprodané Doosan Areny bude přinášet reportér Vladimír Grebennikov.

Reklama