Hlavní obsah

Totální úlet v Lize mistrů. Úplně ztratil hlavu, kritizují na Ostrovech anglického reprezentanta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli už jistý postup z první místa skupiny Ligy mistrů, mohli být v klidu, ale i tak se fotbalisté Manchesteru City nevyvarovali v Lipsku hloupému úletu, který je poznamená na začátku vyřazovacích bojů.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Obránce Manchesteru City Kyle Walker dostal v Lipsku červenou kartu a opouští hřiště.

Článek

Lídr Premier League přiletěl na východ Německa s vědomím, že Paris St. Germain už ho nemůže z čela skupiny za žádných okolností sesadit. Naopak domácí Lipsko nutně potřebovalo vyhrát, aby proklouzlo alespoň do jarních bojů v Evropské lize.

A to se německému týmu, který po víkendovém odvolání trenéra Marsche vedl Beierlorzer, povedlo, když anglického protivníka, nastoupivšího navzdory postupové jistotě v nejsilnějším složení, porazil 2:1.

City si navíc kromě porážky odvezli z Lipska ještě jednu nepříjemnost - červenou kartu pro Kylea Walkera.

Anglický reprezentant v závěru zápasu v nic neřešící situaci ostře nakopl nohu Andrého Silvy a od rozhodčího vyfasoval rovnou červenou kartu, která pro krajního obránce znamená jistou absenci na začátku play off.

Na Ostrovech se jeho nepochopitelný blikanec hodně rozebírá a přičítá se hráčově psychické nepohodě.

„Vypadalo to, že je toho na něj (Walkera) v tom zápase nějak moc. Vůbec nebyl sám sebou, v tomhle případě už totálně ztratil hlavu," rozebíral reprezentantův úlet ve studiu BT Sport bývalý obránce Arsenalu Martin Keown.

„Walker dobře ví, že momentálně nehraje to nejlepší, co umí. Byl frustrovaný ze svého výkonu a také z tohoto konkrétního hráče (Andrého Silvy). Je to normální lidská reakce, která ale City vyjde vzhledem k nadcházejícím zápasům draho," upozornil Keown na absenci hráče na začátku jarní fáze Ligy mistrů.

City kromě svého obránce v nevydařeném večeru na prázdném stadionu v Lipsku ztratili také sedmizápasovou vítěznou sérii.

Reklama

Související témata: