Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Paris St. Germain se omluvil ze nevhodný žert o ekologii

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Christophe Galtier se omluvil za nevhodný vtip o klimatické situaci. Kouč po úterní výhře 2:1 nad Juventusem v Lize mistrů prohlásil, že on i klub berou ochranu životního prostředí velmi vážně.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Christophe Galtier, trenér fotbalistů Paris St. Germain.

Článek
Fotogalerie

Galtier totiž na pondělní tiskové konferenci dostal otázku, proč pařížský celek k sobotnímu utkání domácí soutěže letěl, když cesta "ekologičtějším" vlakem by mu zabrala ani ne dvě hodiny. Na to kouč zareagoval, že už to řešil s vedením, a příště k utkání pojedou na kolečkové plachetnici. To se však setkalo s velkou nelibostí nejen u veřejnosti, ale i u předních politických představitelů včetně francouzské ministryně sportu.

Galtier se proto po úterním vstupu do základní skupiny Ligy mistrů omluvil. "Věřte mi, že problémy, které má naše planeta s klimatem, sleduji. Vím, že musíme být zodpovědní, a vědí to i hráči i klub," řekl šestapadesátiletý trenér v rozhovoru pro Canal+.

"Byl to špatný vtip a uvědomil jsem si to v podstatě okamžitě. Nicméně ani to však nemění nic na tom, že jsem se přesvědčil o tom, že žijeme ve Franci, kde už se nesmí ani žertovat," dodal.

Reklama