Hlavní obsah

Udělte mi jakýkoliv trest, přijmu ho, nechal se slyšet Drogba

PRAHA

Fotbalový útočník londýnské Chelsea Didier Drogba se nechal slyšet, že je ochoten přijmout jakýkoliv trest, který mu UEFA udělí. Reprezentant Pobřeží slonoviny neudržel nervy na uzdě po semifinálové odvetě Ligy mistrů proti Barceloně, která pro Blues znamenala vyřazení. Drogba miliónům diváku u televize tehdy vzkázal: „Je to zkur.... zneuctění zápasu.“

Článek

Spolu s Drogbou řeší orgány UEFA také nepřijatelné jednání jeho spoluhráče Bosingwy. Ten měl naopak po zápase tvrdit, že hlavní norský sudí Tom Henning Övrebö byl podplacený. Verdikt nad oběma hříšníky by měl být vynesen 17. června.

„Není to jednoduché, ale jsem ochoten přijmout jakýkoliv trest, který mi udělí,“ přiznal Drogba. „Jsem připraven si ho odpykat. Potom se vrátím ještě silnější,“ ubezpečuje fanoušky Chelsea důrazný útočník. Ten má od pondělka nového trenéra, vedení klubu jmenovalo na post hlavního kouče Itala Carla Ancelottiho.

Postih nečeká jen hráče, ale patrně také londýnský klub. A to za nevhodné chování fotbalistů po konci duelu. Chelsea navíc přitíží ještě fakt, že někteří fanoušci v návalu emocí vhodili na hrací plochu různé předměty.

Drogba uznal chybu

Domácí fotbalisty v odvetě vytočily verdikty hlavního arbitra Övreböho. Po něm se Ballack a spol. v utkání domáhali odpískání čtyř pokutových kopů. Jako vosy se pak na norského sudího snesli spoluhráči Petra Čecha, aby mu pořádně vyčinili. Po gólu Iniesty v nastavení se totiž z postup do římského finále radovala Barcelona. „Mé chování neodpovídalo tomu, co chce UEFA a všichni okolo fotbalu na stadiónu vidět,“ uznává pro BBC Drogba.

Bývalý kouč Chelsea Guus Hiddink doufal, že Drogbova omluva by pro UEFA mohla být dostatečná. Vyjádření evropské fotbalové asociace je ovšem jasné: „Drogba a Bosingwa jsou obviněni, že se dopustili nesportovního chování, když uráželi rozhodčího a měli na jeho adresu nepatřičné komentáře.“

Reklama