Hlavní obsah

UEFA uvažuje o předsezonním turnaji pro čtyři kluby z Ligy mistrů

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) uvažuje o uspořádání předsezonního turnaje pro čtyři účastníky Ligy mistrů. Informovala o tom agentura AP s odkazem na nejmenovaný zdroj.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Radost hráčů Liverpoolu v Lize mistrů.

Článek

UEFA se k tomu údajně odhodlala poté, co neuspěla s návrhem, že by Ligu mistrů zakončilo tzv. Final Four. Podobným formátem semifinále na jedno utkání a finále se už hrálo před dvěma lety v Lisabonu v době pandemie koronaviru.

Podle AP se však UEFA nápadu na Final Four nevzdala a od předsezonního turnaje si slibuje, že otestuje, jaký bude ohlas mezi kluby. A především by si unie mohla vyzkoušet uspořádání takové akce mimo Evropu.

O tom, které celky by se turnaje zúčastnily, zatím představitelé UEFA nejednali. Nejspíš by to však znamenalo konec účasti vítěze Ligy mistrů v evropském Superpoháru, ve kterém by nově proti sobě měli hrát šampioni Evropské ligy a nové Konferenční ligy.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.