Hlavní obsah

UEFA zahájila disciplinární řízení týkající se nedohraného zápasu

Evropská fotbalová unie UEFA zahájila disciplinární řízení týkající se zápasu Ligy mistrů mezi Paris Saint-Germain a Basaksehirem, který byl v úterý přerušen po rasistickém výroku rumunského rozhodčího. Utkání se bude dohrávat dnes s jinými sudími.

Zápas PSG s Basaksehirem se nedohrál kvůli výrokům rozhodčího na trenéra tmavé pletiVideo: O2 TV Sport

 
Článek

UEFA v krátkém tiskovém prohlášení uvedla, že určila etického a disciplinárního inspektora, jenž se bude úterním incidentem v Parku princů zabývat. "Rasismus a diskriminace ve všech svých formách nemají ve fotbale místo," uvedla unie.

Duel PSG s Basaksehirem byl za bezbrankového stavu přerušen ve 14. minutě, kdy členové tureckého týmu obvinili čtvrtého rozhodčího Sebastiana Coltesca z užití rasistického výrazu na adresu kamerunského asistenta trenéra Pierrea Webóa. Oba týmy následně odešly ze hřiště a už se nevrátily. Zápas bude pokračovat dnes od 18:55.

Dohrávané utkání bude pískat Nizozemec Danny Makkelie za pomoci krajana Maria Dikse a polských a italských rozhodčích.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu k hlavnímu zápasu Real Madrid - Borussia Mönchengladbach Iva Ulicha a Františka Straku, bývalé reprezentanty i bývalé hráče Borussie Mönchengladbach. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: