Hlavní obsah

Útočník Chelsea Werner je po minele proti Realu pod palbou kritiky

Madrid/Praha

Úterní úvodní souboj Realu Madrid s Chelsea v semifinále Ligy mistrů skončil remízou 1:1. Výsledek dává o něco lepší výchozí pozici pro odvetu londýnskému celku. Skóre zápasu otevřel po čtrnácti minutách hry hostující Christian Pulisic, ale už v desáté minutě měl obrovskou příležitost vstřelit úvodní gól Timo Werner, jenže jasnou šanci nevyužil. Zase.

Sestřih úvodního semifinále Ligy mistrů Real Madrid - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Touhle obrovskou minelou vlastně shrnul celé svoje dosavadní působení v Chelsea," okomentoval situaci bývalý záložník Tottenhamu Glenn Hoddle. „Větší příležitost, než v semifinálovém zápase Ligy mistrů určitě nedostane. Proč do toho nedá víc?" nespokojeně prohlásil Hoddle na adresu Wernera.

Ten v posledních patnácti zápasech za Chelsea vstřelil pouze jedinou branku, a to ve víkendovém zápase proti West Hamu. Šlo sice o gól vítězný, ale to zdaleka nemaže jeho předchozí zahozené šance.

Další z neúspěšných střeleckých pokusů přidal v úterním zápase Ligy mistrů. Po skvělé přihrávce od Masona Mounta měl na kopačce úvodní gól, jenže míč napálil pouze do nohou brankáře domácích Thibauta Courtoise.

Svěřenci Thomase Tuchela se i přesto ujali vedení díky brance Američana Pulisice, jenže o patnáct minut později vyrovnal Karim Benzema a nerozhodný stav vydržel po zbytek zápasu. Do odvety na Stamford Bridge jde přeci jen v trochu výhodnějším postavení Chelsea, ale mohlo to být ještě lepší.

Fanoušci na internetu nenechávají na pětadvacetiletém Němci nit suchou. „Měli by se ho v létě zbavit, je k ničemu," ostře komentoval jeden z nich. „Nemůžete přeci zahodit takovou šanci v semifinále Ligy mistrů proti Realu. To je zločin," nechápal další.

„Chybí mi Drogba, z Wernera se mi chce brečet," posteskl si další z příznivců londýnského celku. Někteří si z Wernerovy série zahozených šancí utahují. „Timo Werner hraje svou vlastní soutěž „minela týdne" a vyhrává ji každý týden," smějí se.

Další zápas čeká Chelsea v sobotu proti Fulhamu. Co předvede Werner tentokrát?

Reklama

Související témata: