Hlavní obsah

Velké nic, projekt je neúspěšný. Média a experti cupují PSG po vyřazení z Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový Paris St. Germain na premiérový triumf v Lize mistrů opět nedosáhne. Ve středeční osmifinálové odvetě v Mnichově nedokázali Messi a spol. smazat jednobrankové manko z Paříže, po prohře 0:2 v prestižní soutěži skončili. V této fázi soutěže už popáté v sedmi posledních ročnících.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rozladěná hvězda PSG Lionel Messi během odvety osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu.

Článek

„Velké nic," stálo po utkání na titulní straně webu francouzského deníku L´Équipe. „Projekt Paris St-Germain byl postaven tak, aby vyhrál Ligu mistrů. Vypadá, že bude nakonec neúspěšný. Nyní je k vítězství v Lize mistrů na míle daleko. Za poslední roky skoupil spoustu skvělých hráčů a nic. Mladí francouzští fotbalisté, kteří jsou rozesetí po Evropě, by určitě zvládli to, co zvládají současní hráči PSG. Navíc za čtvrtinu nákladů a s klubovou identitou, se kterou se fanoušci spojují," napsal na Twitteru bývalý anglický reprezentant Joe Cole.

PSG bez zraněného Brazilce Neymara na Bayern celkově nestačil. Prohrál oba zápasy, aniž by vstřelil gól. V odvetě mu byl nejblíž ve 38. minutě, kdy po chybě brankáře Sommera zakončoval Vitinha do prázdné brány. Jeho nepříliš prudkou střelu stačil v posledním momentu skluzem zastavit před brankovou čárou stoper De Ligt.

Ani hvězdní Messi a Mbappé se proti vynikající domácí defenzívě neprosadili. Naopak po chybě Verrattiho a gólu Choupo-Motinga po hodině hry prohrávali. Obrat nesvedli, v závěru navíc inkasovali podruhé. „Dostali jsme opravdu hloupý první gól, na této úrovni nevídaný. Ano, byl tam tlak ze strany Bayernu, ale někdy se nesmíte stydět nakopnout balon dopředu. Z vyřazení jsme hodně zklamaní. Musíme se s tím ale vyrovnat a přijmout to," prohlásil trenér PSG Christophe Galtier.

„PSG si nezasloužil jít dál. V prvním poločase byl ještě důvod k doufání, ale ve druhém poločase to bylo přesně jako v prvním zápase v Paříži. PSG udělal individuální chyby, které Bayern potrestal. Nemůžete zkrátka ztratit míč jako Verratti u prvního gólu," konstatoval bývalý francouzský reprezentant Samir Nasri.

Reklama