Hlavní obsah

Viktoria patří k největším outsiderům Ligy mistrů, podle expertů Barcelonu nezaskočí

Pekelný start na Camp Nou. Večer v Barceloně odehraje Viktoria Plzeň (30:1) svůj první zápas ve skupině fotbalové Ligy mistrů. Kursy zde hrají jednoznačně ve prospěch domácích (1,08:1), kteří jsou jasnými favority zápasu. Na remízu je vypsán kurz 12,50:1. Los skupiny C přisoudil Viktorce ještě Inter Milán a Bayern Mnichov. Každý bod z těchto přetěžkých střetnutí pro ni bude velkým úspěchem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Viktorie Plzeň před odvetou play off Ligy mistrů s FK Karabach.

Článek

Sázkaři o výhře Barcelony nepochybují, jde na ni 99 % náběrů.

„Plzni los přál i nepřál. Moc lepších klubů než Barcelona, Bayern a Inter Milán na planetě nenajdeme, nic atraktivnějšího není, ale výsledkové ambice může mít Viktoria jen skromné. Na Camp Nou český mistr Barcelonu nejspíš nezaskočí. Výhra Plzně, ani remíza se nezdá pravděpodobná," popisuje situaci Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Jako nejpravděpodobnější přesný výsledek si lze vsadit na 3:0 pro Barcu v kurzu 6,4:1. Kurzy na střelce v zápase jsou rovněž jasné - trefí se super kanonýr Robert Lewandowski, tomu odpovídá velmi nízký kurz 1,3:1.

Plzeň odletěla do Barcelony i s Kopicem a Klimentem. Můžeme překvapit, věří Pavel HorváthVideo: Sport.cz

„Šance Plzně na účast ve skupině Ligy mistrů byly mnohými označovány jako mizivé. Svěřenci Michala Bílka však překvapili a zkušenými výkony posunuli západočeský celek již počtvrté v historii klubu do milionářské soutěže. Za svou úspěšnou cestu kvalifikací byli náležitě odměněni a mohou se těšit na měření sil s opravdovými evropskými giganty," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Poslední vzájemné měření sil na slavném Camp Nou před 11 lety pamatují Václav Pilař, který se do Plzně vrátil v létě, a domácí Sergio Busquets. Na trávníku se tehdy setkali i současný kouč Barcelony Xavi a plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth. Plzeň tehdy sehrála s katalánským mužstvem otevřenou partii, a ač prohrála 2:0, zanechala výborný dojem. Bude skvělé, pokud se na něj svěřencům kouče Bílka podaří navázat," dodává Hanák.

V minulosti se Barcelona s Plzní střetla již dvakrát a vždy šla do vedení už v první půli. Podobný výsledek tipéři a sázkaři vidí i v tomto utkání. Rozdíl v kvalitě obou kádrů je zřejmý a nelze si dost dobře představit, že by Plzeň dokázala odolávat útočné síle, jakou představuje Lewandowski, Fati či Dembele.

„Španělé půjdou za vítězstvím od první minuty a zcela jistě rozehrají střelecký koncert. Nejvíce se sází na to, že Barcelona vyhraje o dva nebo o tři góly v kurzech 1,28:1 a 1,72:1," avizuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Jakýkoli bodový zisk Viktorie by tak byl velkým překvapením, ostatně stejně jako postup do jarní fáze evropských pohárů. Šance, že by za sebou tým kouče Michala Bílka nechal alespoň jednoho soupeře, není příliš velká, ale dokud žije, určitě se o ni popere. Kurz na umístění do 3. místa ve skupině má Plzeň 6:1. Bayern ale bude podle bookmakerů do 3. místa zcela jistě, kurz chybí, Barcelona 1,01:1 a Inter 1,04:1.

O síle plzeňských soupeřů a šancích viktoriánů svědčí i kurzy na celkové vítězství v Lize mistrů. Zatímco Plzeň je spolu s Kodaní, Haifou a Záhřebem úplným outsiderem celé Ligy mistrů v kurzu 2000:1, její soupeři patří k okruhu favoritů: Bayern 7,5:1, Barcelona 17:1 a Inter 55:1. Top favoritem je Manchester City 3,4:1.

Reklama