Hlavní obsah

Vítězství vyšperkovali parádní standardkou. Fotbalisté Bayernu potvrdili roli favorita

Mnichov/Praha

Fotbalisté Bayernu Mnichov ovládli úvodní střetnutí nového ročníku Ligy mistrů proti Crvené zvezdě Bělehrad a na domácím hřišti si připsali výhru 3:0. V nastavení navíc předvedli fanouškům oku lahodící způsob zahrání standardní situace, kdy gólový účet zápasu uzavřel rekordman Thomas Müller. Na celý sestřih duelu včetně parádního signálu se můžete podívat ve videu níže.

Sestřih utkání Bayern - CZ BělehradVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Výhra mnichovského týmu se přes jednoznačný výsledek nerodila snadno. Gólový zápis utkání sice otevřel v 34. minutě hlavičkou z malého vápna domácí Kingsley Coman po centru Ivana Perišiče. Po výměně stran byli ale hosté blízko vyrovnání. Střela Marka Marina ze 78. minuty jen těsně minula branku gólmana Neuera.

Odpor Bělehradu definitivně zlomil o chvíli později Robert Lewandowski, který se prosadil z malého vápna dorážkou díky důrazu a chybě hostujícího Marka Gobeljiče. O poslední gól v síti Crvené zvezdy se postaral Thomas Müller a divákům se akce musela líbit.

Fotbalisté Bayernu dostali příležitost k zahrání standardní situace v nastaveném čase. Po několikavteřinovém dohadování u balónu zahráli zjevně nacvičený signál, když bělehradskou obranu překvapivým lobem překonal Španěl Thiago Alcantara. Na Müllerovi už bylo pouze posunout míč do sítě lehkou tečí.

Müller nastoupil k 106. utkání v Lize mistrů v dresu bavorského celku. Postaral se tak o nový klubový rekord, dosud se dělil o prvenství s Philippem Lahmem.

Ve druhém duelu skupiny B remizoval Tottenham Hotspur na půdě Olympiakosu Pireus 2:2.

Sestřih utkání Olympiakos - TottenhamVideo: O2 TV Sport

Reklama