Hlavní obsah

Vzývali Putina, stihne je trest? UEFA už jedná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvetné utkání 2. předkola Ligy mistrů mezi Fenerbahce Istanbul s Dynamem Kyjev poznamenalo nechutné skandování části domácích fanoušků, kteří vyvolávali jméno ruského prezidenta Vladimira Putina, který už přes pět měsíců vede krvavou válku na Ukrajině. Ani to však hráče ukrajinského celku nevyvedlo z míry a dokázali tureckého soupeře vyřadit. Chování neukázněných fanoušků prošetřuje UEFA. Fenerbahce přitom už 4. srpna čeká zápas se Slováckem ve 3. předkole Evropské ligy. Bude klub nějak potrestán?

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Fanoušci Fenerbahce Istanbul svému týmu zřejmě pořádně zavařili.

Článek

Dynamo odjelo do Istanbulu k odvetnému zápasu 2. předkola LM po bezbrankové remíze a bez branek se hrálo i celý první poločas. Ve druhé půli byl v 53. minutě po druhé žluté vyloučen záložník Ismail Yüksek a krátce poté otevřel skóre Vitalij Bujalskij a Dynamo se ujalo vedení.

Jenže poté se z ochozů začalo ozývat skandování části tureckých příznivců, kteří vyvolávali jméno Vladimira Putina. Pro ukrajinské hráče, kteří ve válce přišli o své příbuzné, přátele i domov, to určitě nebylo nic příjemného. Nenechali se tím však rozhodit, a i přes inkasovaný gól v závěru zápasu dokázali v prodloužení ve 114. minutě rozhodnout o svém postupu do další fáze LM, kde se utkají se Štýrským Hradcem.

Turecký vicemistr po vyřazení klesl do Evropské ligy, v jejímž třetím předkole se střetne se Slováckem. Je však možné, že 4. srpna do domácího utkání vstoupí nějak potrestán od disciplinární komise UEFA, která se incidentem již začala zabývat. Klub se však od skandálního chování svých příznivců distancoval.

„V souladu s čl. 31 odst. 4 disciplinárních předpisů UEFA provede etický a disciplinární inspektor UEFA disciplinární vyšetřování týkající se údajného nevhodného chování fanoušků Fenerbahçe během druhého kvalifikačního kola Ligy mistrů UEFA," stojí v oficiálním prohlášení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články