Hlavní obsah

Wenger: Liga mistrů ukazuje, že anglická Premier League je nejlepší

PRAHA

Anglický fotbal vládne Evropě! Potřetí za sebou jsou v semifinále Ligy mistrů tři ze čtyř týmů z Anglie. Ve středu se o to postaral také londýnský Arsenal, jenž v odvetě čtvrtfinále přejel španělský Villarreal 3:0. „Znamená to, že anglická Premier League je v současné době nejlepší ligou v Evropě,“ nechal se slyšet trenér Kanonýrů Arséne Wenger.

Článek

Na španělské půdě uhráli před týdnem Kanonýři remízu 1:1. Ve středu pak na domácím Emirates Stadium přejeli svého soka v poměru 3:0, o což se postupně postarali Walcott, Adebayor a Robin van Persie. Posledních dvacet minut navíc hosté dohrávali o jednoho může na trávníku méně a nevzmohli se už na větší odpor.

„Bylo pro nás velice důležité ubránit tak technicky dobře vyspělé mužstvo. Když jsme se potom dostali k míči, tempo a rychlost našich hráčů měly obrovský účinek. A to byl rozdíl mezi oběma týmy,“ zhodnotil stručně středeční zápas kouč Kanonýrů Arsene Wenger.

Walcottovi roste sebevědomí 

Vedoucím gólem poslal domácí po deseti minutách do vedení Walcott, když využil skvělé patičky od Fabregase. Anglický reprezentant s chladnou hlavou hostujícího brankáře přeloboval a vysloužil si za to od svého trenéra velkou pochvalu. „Víme o něm, že dokáže zakončit, což nyní v zápasech předvádí. To znamená, že jeho sebevědomí o hodně narostlo,“ poznamenal Francouz na lavičce Arsenalu.

Kanonýři jsou jedním ze tří anglických týmů, které se do semifinále probojovaly. V souboji o finále nejprestižnější klubové soutěže světa se tak svěřenci Arséna Wengera střetnou s Manchesterem United. „Bude to hodně zajímavý souboj. Máme z toho velkou radost a pro postup uděláme vše,“ nechal se slyšet trenér Arsenalu.

„Znamená to, že anglická Premier League je v současné době nejlepší ligou v Evropě. Mít v semifinále tři ze čtyř týmů každý rok, to už není náhoda,“ dodal Wenger.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.