Hlavní obsah

Xavi: Jak bych k zápasu v Plzni přistoupil jako hráč? Na dvě stě procent, ujistil kouč Barcelony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho tým jako jediný ze soupeřů v Lize mistrů v Plzni den před utkáním trénoval. Zatímco Inter a Bayern se po trávníku Doosan Areny jen prošly, kouč Barcelony Xavi Hernández k tomuto kroku nesáhl. Přestože v úterním duelu už, co se týká pohybu v tabulce, o nic nepůjde. „O nic nehrajeme, ale zápas je pro nás hodně důležitý. Chceme Ligu mistrů zakončit vítězně, s dobrým pocitem," řekl Xavi na tiskové konferenci.

Fotbalisté Barcelony v akci. Jediný soupeř Viktoriánů, který si v Plzni i zatrénovalVideo: Sport.cz

 
Článek

Barcelona ve skupině skončí třetí, nic na tom nezmění ani případná výhra v Plzni. Na jaře si zahraje vyřazovací fázi Evropské ligy. „A právě na tuto soutěž se chceme dobře nastartovat," podotkl Xavi, který odmítl, že by hráči Barcelony postrádali pro závěrečný duel motivaci.

„Mají motivaci vždycky, i v přáteláku. Hrají za Barcelonu, za nejlepší klub na světě. Je pro ně privilegium nosit její dres. Nepřáli jsme si tuto situaci v Lize mistrů, chtěli jsme postoupit do osmifinále. Ale jsme profíci, dáme do utkání všechno," prohlásil legendární španělský záložník, který vyhrál mistrovsví světa, dvakrát EURO a čtyřikrát Champions League.

Když k němu od španělských novinářů přilétla otázka, jak by přistoupil k zápasu v Plzni jako hráč, měl po ruce bleskovou odpověď. „Hrál bych na dvě stě procent. Vždycky jsem chtěl vyhrávat a předvést dobrý výkon. Stejně tak to mají současní hráči Barcelony. Klidně by si šli rádi zahrát i do parku s kamarády," pověděl Xavi.

Do Plzně nevzal hvězdného útočníka Roberta Lewandowského, který v prvním zápase na Camp Nou přispěl hattrickem k jasné výhře 5:1. „Původně s námi měl jet, ale bolela ho záda, tak jsme ho nechali odpočinout, aby byl připravený v sobotu na ligu s Almerií," podotkl Xavi.

Kromě polského kanonýra mu budou chybět v Plzni i další fotbalisté - Busquets, García, Koundé, Araújo, Christensen a Sergi Roberto. „Šanci dostanou méně vytížení hráči. Věřím, že šanci využijí a odvezeme si z Plzně vítězství," uzavřel kouč Barcelony.

Redakce O2 TV Sport chystá k přenosu Plzně s Barcelonou rozsáhlé studio, které bude přímo na plzeňském stadionu. Duo moderátorů Petr Svěcený a Libor Bouček zahájí vysílání ve 20:00 hodin na kanále Premier Sport 2. Představí se celá řada zajímavých hostů. Dorazí například trenér Pavel Vrba, sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář nebo expert Miroslav Jirkal. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři Jan Homolka a Aleš Svoboda.

Reklama