Hlavní obsah

Hejda: Lewandowského jsem si užil na Camp Nou až až, v Plzni mi chybět nebude!

Zkraje září nasázel Plzni v úvodním duelu skupiny Ligy mistrů hattrick a významně přispěl k hladké výhře Barcelony (5:1). Teď si můžou viktoriáni oddechnout - jeden z nejlepších útočníků světa Robert Lewandowski bude Plzni v úterním zápase v Doosan Areně chybět. „Lewandowski má obrovskou kvalitu. Nemyslím si ale, že Barcelona bude bez něj slabší," prohlásil trenér Viktorie Michal Bílek na pondělní tiskové konferenci.

Absence Lewandowského? Mně chybět nebude, fanouškům asi ano, říká kapitán Plzně Video: Sport.cz

 
Článek

O Lewandowském se plzeňským obráncům dost možná zdálo ještě několik dnů po utkání na Camp Nou . Není divu, že stoper Lukáš Hejda neúčast polského kanonýra vítá. „Osobně mi nevadí, že tady není, užil jsem si ho na Camp Nou až až. Pro fanoušky je to mínus, určitě ho chtěli vidět. Mně ale chybět nebude," culil se Hejda.

Zároveň však dodal, že španělský tým absencí Lewandowského příliš neutrpí. „Barcelona si pojede svoje, čeká nás pořádná dřina. Dáme do zápasu maximum, uvidíme, na co to bude stačit," dodal plzeňský kapitán. „Lewandowski ukázal v prvním zápase svoje kvality. Nejen v šestnáctce, byl totiž nesmírně platný po celém hřišti. Ale nemyslím si, že Barcelona bude měnit způsob hry," doplnil kouč Bílek.

Legendární kanonýr Jan Koller vyzdvihuje plzeňského srdcaře Tomáše Chorého. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Lewandowski po letním příchodu z Bayernu vstřelil za Barcelonu 18 gólů v rámci všech soutěží. Naposledy v sobotu rozhodl o triumfu nad Valencií v La Lize (1:0). „Jedná se o výjimečného hráče, světovou extratřídu. Naši fanoušci by chtěli, aby v Plzni hrál. Barcelona bude ale i tak silná, obrovskou kvalitu mají všichni její hráči," uvedl Bílek.

Redakce O2 TV Sport chystá k přenosu Plzně s Barcelonou rozsáhlé studio, které bude přímo na plzeňském stadionu. Duo moderátorů Petr Svěcený a Libor Bouček zahájí vysílání ve 20:00 hodin na kanále Premier Sport 2. Představí se celá řada zajímavých hostů. Dorazí například trenér Pavel Vrba, sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář nebo expert Miroslav Jirkal. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda.

Kromě Lewandowského nepřijeli do Plzně také Busquets, García, Koundé, Araújo, Christensen a Sergi Roberto. Bude i vzhledem k absenci středních obránců Barcelona zranitelnější? „Soupeři budou chybět stopeři, ale slabší v defenzívě nebude. Určitě nás nečeká lehčí utkání kvůli tomu, že někteří hráči Barcelony nepřijedou," uzavřel Bílek.

Reklama