Hlavní obsah

Za měsíc se uzavírají soupisky pro Ligu mistrů. Doplatí Hušbauer na příchod Stancia?

Praha

Ještě měsíc má slávistický kouč čas. Ještě měsíc může Jindřich Trpišovský přemýšlet, které hráče napíše na soupisku pro play off fotbalové Ligy mistrů a koho bude muset naopak vynechat, protože z nabitého a širokého kádru se všichni jeho svěřenci na soupisku pochopitelně nevejdou. „V hlavě to mám, ale uzávěrka je až za měsíc, což je hrozně dlouhá doba,“ nepopírá trenér mistrovského celku, že už nyní nad výčtem jmen pro kvalifikační dvojzápas přemýšlí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer.

Článek

Jméno ale Trpišovský nevyřkne, i když po příchodu rumunského reprezentanta Nicolae Stancia se jedno nabízí. Devětadvacetiletý Josef Hušbauer by mohl být tím, na něhož trenérova volba padne a on si kvalifikaci o Ligu mistrů nezahraje.

I třeba proto, že při jarním tažení Slavie Evropskou ligou se na hřiiště dostával minimálně. V základní sestavě nastoupil jen proti Genku v prvním únorovém zápase play off a pak už si zahrál jen v závěrečné čtvrthodině prvního čtvrtfinálového střetnutí proti Chelsea.

„Teoreticky to možné je, i když Nica jsme získávali a uvažujeme o něm jako o jednom z trojice středových hráčů, s nimiž většinou nastupujeme. Tedy klasické desítce," vypomáhá si slávistický kouč fotbalovým žargonem, aby naznačil, že role Stancia a Hušbauera jsou a budou přece jen rozdílné.

„Pepa bude operovat v hloubi pole, kde ostatně odehrál osmdesát dokonce devadesát procent zápasů, takže bych řekl, že jeho se to přímo nedotýká," bere Trpišovský náznak odpovědi hned zase zpátky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie s kapitánskou páskou.

„Nicovi bude navíc nějakou dobu trvat, než se zadaptuje kondičně a fotbalově. A hlavně - měsíc je strašně dlouhá doba," ví kouč mistrovského celku, že čas může vyřešit zmiňované dilema za něho.

„Teď jsou všichni hráči zdraví, ale může přijít zranění, někdo odejde na hostování, nebo přestoupí. Jen nedej bože, aby to byl Michael," straší ho představa, že by kamerunský stoper Ngadeu ze Slavie nakonec přece jen pláchnul. „Ale může odejít i někdo jiný," naznačuje Trpišovský, že k pohybu v kádru ještě může dojít.

Hlavně však kvituje, že do uzávěrky soupisek sehraje jeho tým pět ligových zápasů. „Pro hráče příležitost, aby dokázali, jak jsou pro tuto sezonu důležití," naznačuje, že na každém z jeho svěřenců bude, jak hlasitě si o své místo na soupisce pro Ligu mistrů řekne. Na Hušbauerovi samozřejmě také.

Reklama