Hlavní obsah

Albánie je motivace jako hrom! Vraťme jim porážku, velí Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cíl je jasný, vrátit se do elitní divize. Pařížský los Ligy národů ovšem není pro českou fotbalovou reprezentaci úplně příjemný. Národní tým se v lize B utká s Ukrajinou, Albánií a Gruzií. Bude se hrát na podzim. „Nechci kalkulovat, stejně jako jsem to nedělal před losem. Náš úkol je jasný - musíme postoupit. Skupiny jsou vyrovnané, takže je prakticky jedno, kdo s kým hraje. Bude to boj jako každý zápas,“ reaguje trenér Ivan Hašek.

Jasný úkol! Musíme ukázat, že jsme lepší než Albánie, říká Ivan Hašek po losu Ligy národůVideo: FAČR

 
Článek

Svým soupeřům mají co vracet. S Ukrajinou odehrál národní tým zatím pět utkání. Tři z nich byly přípravné, poslední se odehrál v září 2021 v Plzni, kdy zápas skončil remízou 1:1. Češi se utkali s Ukrajinou také v Lize národů v roce 2018 - a dvakrát prohráli (1:2 a 0:1).

S Albánií má české mužstvo nejaktuálnější zkušenost z kvalifikace o postup na evropský šampionát 2024. V domácím zápase český tým remizoval 1:1, v říjnu minulého roku v Tiraně prohrál 0:3. Proti Gruzii český národní tým nikdy nehrál.

„Určitě to může být motivace, nejen pro samotné hráče, ale všichni budeme chtít ukázat, že jsme lepší než Albánie. Oni ukázali svou sílu především v domácím zápase. Je to náš úkol jim to vrátit a získat tentokrát šest bodů,“ velí nový kouč Ivan Hašek.

„Myslím, že je to těžký los, ale na druhou stranu, Liga národů je malé mistrovství Evropy a nemůžeme si vybírat. Naší ambicí musí zůstat pokusit se vybojovat postup do Ligy A. Určitě bude rozhodovat momentální forma, ale každopádně je to fantastická příprava na kvalifikaci mistrovství světa,“ přidává se předseda FAČR Petr Fousek.

„Postupu do skupiny A se zříkat nemůžeme. Ten samý cíl ale budou mít i ostatní týmy ve skupině. Musíme hrát a bojovat,“ dodává strahovský šéf.

„Za mě spokojenost. Všechny tři vyrovnané týmy. Ukrajina a Albánie, s nimiž jsme nedávno hráli. O to větší bude motivace si to s nimi rozdat a být úspěšní. Gruzie bude něco nového. Věřím, že to všichni zvládneme,“ vzkazuje z Londýna záložník a kapitán týmu Tomáš Souček.

„Podle jmen a kvality všech týmů bude určitě skupina vyrovnaná a my se budeme chtít poprat o postup. Ukrajina má jednoznačně skvělé hráče. Určitě to bude jeden ze soupeřů, který bude chtít postoupit. S Albánií jsme teď dvakrát hráli, víme, jak nepříjemný soupeř to je. Gruzie má hodně kvalitních jednotlivců, takže další dobré zápasy,“ hodnotí los ofenzivní univerzál Václav Černý.

Reklama