Hlavní obsah

Coufal o portugalské hrozbě: Ronaldo je jí už patnáct let, Portugalci ale mají i Jotu a spol.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cestě elitní divizí Ligy národů čeká českou fotbalovou reprezentaci další gigant. Portugalsko. S hvězdným Cristianem Ronaldem ve svém středu. Hrozbou, kterou je těžko uhlídat a eliminovat, o čemž se ostatně přesvědčili v předchozím zápase Ligy národů Švýcaři, jimž dal během čtyř minut dva góly a tím je definitivně popravil. „Ronaldo je jednou z největších útočných hrozeb na světě. A už patnáct let,“ je si vědom obránce české fotbalové reprezentace Vladimír Coufal, co CR7 pro Portugalce představuje.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Portugalská radost. Cristiano Ronaldo slavil během první půle utkání Ligy národů proti Švýcarsku hned dva vstřelené góly.

Článek

„Ale oni nemají jen Ronalda. Nesmíme zapomínat na Diega Jotu, který dal v poslední sezoně v Liverpoolu přes dvacet gólů, hraje tam Bruno Fernandes a Bernardo Silva," připomínal Coufal před odletem na Pyrenejský poloostrov plejery, s nimiž se potkává na scéně anglické Premier League.

„Kádr nabitý hráči, kteří nastupují v nejlepších klubech světa. Co se jmen týče, mají Portugalci zajímavější mužstvo než Španělé," pronesl legionář z West Hamu v nahrávce pro média.

I o předchozím střetnutí se Španělskem se zmínil, protože zklamání ze ztracené výhry nad trojnásobnými mistry Evropy se skousává i jemu těžce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fotbalista Vladimír Coufal a Dani Olmo ze Španělska během utkání Ligy národů.

„Bod je sice skvělý, ale zklamání skutečně pořád převládá. Kdy jindy je budeme mít takhle na lopatě?" honí se mu pořád hlavou vyrovnávací trefa Španělů třicet vteřin před naplněním devadesáté minuty.

„Dva góly jsme dostali v nastavení obou poločasů, branku jsme inkasovali v nastavení první půle i se Švýcarskem. Na tom musíme zapracovat," nechtěl by podobnou situaci zažívat do třetice ve čtvrtek v Lisabonu či v neděli ve španělské Málaze.

Portugalci jsou podobní Španělům. Díky Ronaldovi jsou nebezpečnější ve finální fázi, říká Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

O tom, jakou taktiku trenéři zvolí na čtvrteční konfrontaci s Portugalci a zda zkopírují partituru z neděle, zatím obránce českého týmu mnoho neví.

„Skutečně netuším, jaký způsob hry zvolí trenéři na Portugalce. Tři dny nato hrajeme v Málaze se Španělskem odvetu, takže tam půjdeme nejspíš stejnou cestou jako v Praze. Nemyslím, že bychom se měli za nedělní výkon stydět. Viděli jsme některé předchozí zápasy Španělů na videu, a i Francouzi a Italové proti nim hráli podobně jako my. Jen jsme možná měli v první půli chodit víc dopředu do presinku, jenže oni mají takovou kvalitu, že by nás stejně zatlačili."

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český zadák Vladimír Coufal (vpravo) v souboji s Remo Freulerem ze Švýcarska.

Na defenzívu perfektně fungující v předchozích duelech Ligy národů bude spoléhat česká reprezentace pochopitelně i ve čtvrtek v Lisabonu. Na bravurní formu gólmana Tomáše Vaclíka samozřejmě také.

„Postavil se do brány a machruje, že přes něho nic neprojde," dobíral si Coufal jistotu mezi tyčemi jménem Vaclík.

„Je ale skvělým gólmanem, který prošel skvělými kluby, získal hodně titulů a vyhrál i Evropskou ligu, což mluví samo za sebe. Když uděláme vzadu chybu, on ji většinou napraví. A navíc je to skvělý kluk, který působí jako mentor pro mladé gólmany a vůbec mladé kluky v reprezentaci," přešel do vážné tóniny.

Reklama