Hlavní obsah

Góly do šatny si nemůžeme dovolit, zlobil se kapitán Gebre Selassie

Uherské Hradiště

Premiéra s kapitánskou páskou v reprezentaci Theodoru Gebre Selassiemu nevyšla. Český tým s Ukrajinou v úvodním duelu fotbalové Ligy národů padl 1:2. „Bohužel nemáme ani bod," smutnil Gebre Selassie.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán české fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie v akrobatickém zákroku během utkání Ligy národů s Ukrajinou.

Článek
Fotogalerie

Nového kapitána naštvala už vyrovnávací branka těsně před přestávkou. Po situaci, kdy měl český tým vzadu dostatečný počet hráčů. „Myslím, že tohle by se nám nemělo stávat. Abychom dostali gól do šatny si prostě nemůžeme dovolit," zlobil se zkušený obránce.

Domácí sice výtečně začali, kdy se fantastickou akcí blýskl Patrik Schick, jeho rána skončila pod břevnem. Od tohoto momentu ale vládli na trávníku až do přestávky Ukrajinci. Jaremčuk mohl dát klidně hattrick.

„Myslím, že jsme hráli disciplinovaně, nepustili jsme soupeře do větších šancí. Bohužel až na tu gólovou. Po ziscích balónů jsme měli být preciznější, lépe situace dohrát," uvedl Gebre Selassie.

Do druhého poločasu změnili Češi herní systém, přece jen se už víc dostávali do hry. Několikrát i zahrozili. Nakonec ale v nastaveném čase po nedorozumění brankáře Vaclíka se stoperem Brabcem kapitulovali podruhé.

„Po přestávce jsme se nebáli hrát, párkrát jsme se slušně prokombinovali až do finální fáze. Jenže pak po našem rohu dostaneme znovu gól na konci poločasu," povzdechl si zkušený obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.