Hlavní obsah

Jeden zápas nás nesmí srazit, vyzývá Coufal. Musíme se ale zlepšit úplně ve všem

Zápas o všechno, jen vítězství na půdě rozjetého Švýcarska udrží české fotbalisty v elitní společnosti Ligy národů. Vladimír Coufal společně s kolegou z obrany Davidem Zimou jsou posledními hráči, kteří odehráli všech pět zápasů ve skupině A2 od začátku do konce. Národní tým musí v úterý večer v St. Gallenu především zaplašit sobotní vysokou porážku 0:4 s Portugalskem. „Byl to jeden zápas, byli jsme naštvaní. Není důvod být hned dole. Jeden zápas nás nesmí srazit,“ vyzývá obránce West Hamu.

Dělají to tady dobře, říká Vladimír Coufal o švýcarském fotbalu. I kvůli fanouškům se chceme udržet!Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

St. Gallen (Od našeho zpravodaje) - Není kam ustoupit, jen výhra zajistí záchranu. Vladimír Coufal mimo jiné předesílá, že proti utkání s Portugalskem se musí zlepšit úplně všechno...

Jak vám zachutnaly zápasy v Lize národů s takovým soupeři jako je Španělsko nebo Portugalsko? Jak moc je záchrana v soutěži pro vás důležitá?

Asi každému chutnají zápasy s takovou extra třídou... Určitě je to pro nás důležitý zápas, protože se chceme udržet v elitní skupině. Asi bylo jasné, že budeme hrát o záchranu, papírově jsme byli ve skupině outsiderem. Všichni si na nás chtěli zchladit žáhu, ale na začátku jsme ukázali, že nejsme pouze do počtu. Uvidíme, co se stane v posledním zápase. I kvůli fanouškům bychom se chtěli udržet a přivést k nám opět velké národní týmy v dalším ročníku soutěže.

Nebudeme hráče chválit, ví Jaroslav Šilhavý. Individuální chyby, nedisciplinovanost...Video: Sport.cz

V posledním zápase je nutné vyhrát. Je to jednodušší, než přemýšlet nad „co by, kdyby"?

Na jednu stranu je to pravda, na stranu druhou strašně těžký úkol. Nespekulujeme. I kdybychom porazili Portugalce, tak bychom asi ve Švýcarsku nezalezli v sedmi lidech do branky, protože to se vám může jednou standardkou v poslední minutě nevyplatit a všechno půjde do kopru. Půjdeme si to s nimi rozdat na férovku a uvidíme, jak to dopadne.

Jak vnímáte švýcarský fotbal?

Nějaký týden, v uvozovkách, jsou na vzestupu. Hezky se to otočilo a je hezké vidět, že i v tak malé zemi lze vychovávat skvělé fotbalisty. Klobouk dolů.

Výsledek mluví jasně. Nehráli jsme vůbec dobře, dělali jsme hodně chyb, litují čeští fotbalistéVideo: Sport.cz

Který z hráčů na vás udělal největší dojem? Řadu z nich znáte z Premier League...

Skvělých hráčů mají opravdu hodně. Xhaka byl kapitán Arsenalu, Shaqiri je velká osobnost, mají skvělé útočníky... Na každém postu mají dva výborné hráče, dělají to tady dobře.

V čem je třeba se zlepšit proti zápasu s Portugalskem?

Úplně ve všem. Musíme být rychlejší a agresivnější s větším tlakem. Zbytek zůstane v kabině, kde jsme si to řekli.

Reklama