Hlavní obsah

Kouče Švýcarů překvapil na tiskovce klučina. Do útoku bych postavil Embola, mluvil Yakinovi do sestavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo bude hrát proti Česku v útoku? Takový dotaz padl v závěru pondělní tiskové konference Švýcarů na stadionu Kybunpark v St. Gallenu. Mířil na obránce Ricarda Rodrigueze a kouče Murata Yakina. Nebylo na tom nic zvláštního, kdyby ho nepoložil sedmiletý klučina. Syn jednoho ze švýcarských novinářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík v úvodu zápasu Švýcara Breela Embola ve velké šanci vychytal.

Článek

(Od zpravodaje Sport.cz ve Švýcarsku) - „Nemůžu odpovědět, sestava je zatím tajná. Každopádně máme výborné útočníky," odpověděl Rodriguez. „Koho bys postavil ty?," vyzval vzápětí nejmladšího účastníka tiskovky. „Dal bych na hrot Embola," pravil kluk. „Dobrá volba," reagoval s úsměvem kouč Yakin.

Jeho tým se po třech úvodních porážkách významně zvedl. Po Portugalcích porazil v sobotu i Španělsko. K záchraně v elitní Lize národů stačí Švýcarům v úterním duelu remíza. „První tři utkání jsme nebyli dobří, ale poučili jsme se. Měli jsme plno absencí, někteří hráči byli unavení. Teď už jsme lepší, doma chceme vyhrát," prohlásil Yakin.

„Po dvou výhrách jsme sebevědomí, jsme favorité. Ale i ti dokáží klopýtnout. Doufám, že nám se to nestane a udržíme se ve skupině," doplnil Rodriguez, pro kterého bude zápas s Čechy jubilejním 100. duelem za národní mužstvo. Stane se teprve osmým Švýcarem v historii, který tuto hranici pokořil.

„„Ricardo na sebe může být hrdý. Miluje fotbal, je pro nás na levé straně obrany nenahraditelný. Přeju si, aby pro něj byl stý zápas úspěšný, tedy vítězný. Ale i kdybychom prohráli, nejednalo by se o žádnou ostudu. Vždyť například Anglie z Ligy národů sestupuje," pověděl Yakin.

„Jsem šťastný, že jsem v národním týmu tak dlouho. Zažil jsem toho hodně pozitivního, zahrál jsem si na mistrovství světa i na Euru," rozplýval se 30letý obránce, který se může na trávníku v Kybunparku potkat se spoluhráčem z FC Turín Davidem Zimou. „V kontaktu teď nejsme. Také David je klidný, tichý typ, který moc nemluví. Je to výborný fotbalista," uzavřel Rodriguez.

Reklama