Hlavní obsah

Katastrofa a zoufalství, píší na Slovensku o další ostudě. Bývalý sparťan byl sprostý i do televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těžkou noční můru se proměnila pro slovenskou fotbalovou reprezentaci letošní Liga národů. Už nalosování soupeřů do skupiny C3 bylo jak ze zlého snu a ve skupině s Běloruskem, Ázerbájdžánem a Kazachstánem navíc východní sousedé zažívají těžké trápení. V rozmezí jednoho týdne podruhé prohráli s posledním jmenovaným soupeřem, tentokrát 1:2, a není divu, že slovenská média zasypávají fotbalisty zdrcující kritikou a ostrými slovy.

Foto: Pavel Mikheyev, Reuters

Slovenská reprezentace to za blamáž v Kazachstánu pořádně schytává.

Článek

„Odplata se nekonala. Slováci utrpěli v Kazachstánu další blamáž," píše například deník Šport.

Reprezentaci nepomohl ani vyhazov trenéra Štefana Tarkoviče po šokující domácí porážce s Kazachy 0:1. Pod dočasným vedením asistentů Samuela Slováka a Marka Mintála sice zvládla duel s Ázerbájdžánem, ale v Nur-Sultanu přišel další výbuch.

„Postup do divize B Ligy národů už nemáme ve vlastních rukou, musíme spoléhat na zakopnutí našeho pondělního přemožitele," připomíná Šport nepříjemnou pravdu, že v tabulce ztrácí národní tým na vedoucí Kazachstán čtyři body.

Foto: Stas Filippov, ČTK/AP

Rozčilený slovenský reprezentant Juraj Kucka během zápasu v Kazachstánu.

Frustraci do kamer stanice Sport 1 nijak neskrýval bývalý sparťan Juraj Kucka, jenž dal průchod emocím i s vulgárními slovy.

„Těžko se mi to hodnotí. Se*re mě to. Celý tým to ser*," soptil Kucka, jemuž nebyl uznán vyrovnávací gól na 2:2 po kontrole situace u VAR. „Nevím, co k tomu říct, selhali jsme opět v efektivitě. Vypracovali jsme si šance, ale nedokázali jsme z nich dát gól. Oni naopak dali dva góly z prvních dvou šancí," dodal.

„Další hanba s Kazachstánem. Slováci padli. Hanbu uzavřel vyloučením Ondrej Duda," připomíná server Sport.sk, že v závěru žalostného vystoupení hráli Slováci ještě v oslabení.

Duda dostal dvě karty v rozmezí dvou minut. Nejprve žlutou za nesportovní chování a pak rovnou červenou za šlapák.

„Co z toho, že Slováci jasně dominovali v držení míče. Marně byli i střelecky aktivnější," podotýká deník SME.

Slovenská reprezentace prohrávala 0:2 už po první půli, po změně stran už zvládla jen snížit zásluhou Matúše Bera.

„Katastrofa, mizérie, zoufalství," hodnotí výkon hráčů server Topky.sk.

Reklama