Hlavní obsah

Portugalci byli efektivnější, my jsme svoje šance neproměnili, litovali Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznali, že Portugalci byli fotbalově jinde. Podle českých reprezentantů ale mohl národní tým uhrát ve čtvrtek večer v Lisabonu mnohem lepší výsledek. Kdyby proměnil svoje šance...

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Střelec druhého portugalského gólu Goncalo Guedes padá po zákroku Michala Sadílka.

Článek

Lisabon (od našeho zpravodaje) -  Vítězové prvního ročníku soutěže rozhodli souboj o vedoucí příčku v tabulce už v úvodním poločase. „Herně byli Portugalci výš, ale i my jsme měli příležitosti. Třeba já jsem měl v první půli velkou šanci. Kdybych dal, mohl se zápas vyvíjet jinak. Soupeř byl efektivní, ze šancí dal góly," řekl záložník Michal Sadílek po utkání, které domácí výběr vyhrál 2:0 .

Agilní středopolař dostal krásný míč pod sebe, bohužel přestřelil. „Měl jsem míč tlačit víc k zemi. Netrefil jsem ho ideálně," litoval Sadílek. „Portugalci byli prostě efektivnější," doplnil střídající útočník Václav Jurečka.

Ale ruku na srdce. Zatímco dva úvodní duely v Lize národů česká reprezentace herně zvládla, ve čtvrtek v Portugalsku téměř celý zápas tahala za kratší konec. Oba góly inkasovala už v prvním poločase. „V první půli jsme lacině dostali dva góly po naší levé straně. Po přestávce jsme měli blok kompaktnější, Portugalci se dostávali do šancí už méně. Vydali jsme ze sebe maximum, nestačilo to," podotkl Sadílek.

Jeden z mála hráčů, který obstál, byl stoper Jakub Brabec. Často se potkával s hlavním portugalským klenotem Cristianem Ronaldem, který se gólově neprosadil. „Byl zážitek stát proti Ronaldovi, který je jedním z nejlepších hráčů na světě. Musím říct, že jsme si zahráli paradoxně víc než proti Španělům, ale Portugalci byli produktivní," prohlásil Brabec.

Reklama

Související témata: