Hlavní obsah

Poučili jsme se z předchozích chyb, řekl trenér Švýcarska o výhře ve Španělsku

Trenér Murat Yakin si cenil historicky první výhry švýcarských fotbalistů ve Španělsku. Výběr země helvétského kříže zvítězil v sobotním utkání elitní skupiny Ligy národů v Zaragoze 2:1 a odsunul českou reprezentaci, s níž se utká v úterý doma, na poslední místo tabulky. Podle Yakina se jeho hráči poučili z chyb z předchozích zápasů.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér švýcarské reprezentace Murat Yakin (vpravo).

Článek

Švýcary poslal v Zaragoze do vedení v 21. minutě Akanji. Za "La Roja" srovnal po změně stran Alba, ale o tři minuty později odpověděl Embolo. Švýcaři porazili Španělsko poprvé od mistrovství světa 2010 a po šesti zápasech, na hřišti soupeře to dokázali premiérově. Úspěšně navázali na červnovou domácí výhru 1:0 nad Portugalci.

"Gratuluju hráčům k poražení Portugalska a Španělska, kde jsme zvítězili vůbec poprvé. Porážet velké soupeře můžeme jenom tehdy, pokud zůstaneme kompaktní a budeme se učit z chyb. Je to historie, statistiky mě moc nezajímají. Podobné výkony potřebujeme předvádět i doma před fanoušky," citoval Yakina web UEFA.com.

"Byli jsme velmi dobře organizovaní, zůstali jsme pevní a vstřelené góly přišly v pravou chvíli. Hodně jsme si vzali z chyb v minulých utkáních. Začali jsme lépe, to nám hodně pomohlo v konečném výsledku," uvedl osmačtyřicetiletý rodák z Basileje.

Španělsko prohrálo doma v soutěžním zápase teprve podruhé od roku 2003. "V prvním poločase jsme nehráli nejlépe, byli jsme velmi nepřesní a hráli jsme bez důrazu. V druhé půli jsme si vytvořili mnohem víc gólových šancí, ale když dali na 2:1, vzali nám vítr z plachet," prohlásil obránce César Azpilicueta.

Mužstvo z Pyrenejského poloostrova je ve skupině A2 o dva body za vedoucím Portugalskem, které v sobotu vyhrálo v pražském Edenu 4:0. O postup do Final Four se utkají v úterním vzájemném duelu v Braze.

"Musíme toho spoustu vylepšit, abychom byli na Portugalce připraveni. Zdá se, že ve Španělsku si všechno rádi komplikujeme," konstatoval Azpilicueta. "Portugalsko má prvotřídní hráče, remizovali jsme s nimi čtyřikrát za sebou. Bude těžké u nich vyhrát a remíza nám nestačí, takže se budeme snažit o tři body," doplnil trenér Luis Enrique.

Reklama

Související témata: